Op vakantie met de auto

Een autovakantie is erg leuk om te doen. Om er voor te zorgen dat je autovakantie ook slaagt geven we je graag een aantal tips.

Omdat de auto onmisbaar is bij een auto vakantie, is het belangrijk dat deze vakantie-klaar wordt gemaakt. Veel zaken kun je zelf doen en sommige zaken besteed je eenvoudig uit aan de specialist. Zelf kun je de vloeistoffen controleren zoals ruitenwisservloeistof, motorolie en koelvloeistof. Ook de bandenspanning kun je zelf controleren en indien nodig op spanning brengen. Ruitenwissers kun je zelf vervangen of laten vervangen. Denk ook eens na over een onderhoudsbeurt. Wanneer de auto net zijn beurt heeft gehad ga je met een vertrouwder gevoel op vakantie en is de kans kleiner dat er zich een ongemak voordoet.

[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]

op-vakantie-met-de-auto

Maak je autovakantie goedkoper

Iedereen geeft liever geld uit aan leuke dingen. Daarom geven we je de volgende tips om geld te besparen.

Door onderhoud kun je geld uitsparen. Wanneer je op vakantie gaat met de auto, ga je veel kilometers afleggen. De prijs per kilometer kun je lager maken door onderhoud te laten plegen. Autobanden die op de juiste bandenspanning staan verlagen de rolweerstand en dat scheelt weer benzine. Laat je remmen eens nakijken want zonder dat je het door hoeft te hebben kunnen remmen blijven ‘plakken’. Het wiel draait hier minder soepel door en veroorzaakt niet alleen voor vermogensverlies maar ook voor een hoger brandstofverbruik en een hogere slijtage. Grijp op tijd in en spaar een duurdere reparatie hiermee uit. Ook een vervuild luchtfilter kan tot een hoger brandstofverbruik leiden. In sommige gevallen kan dit tot 10% extra verbruik oplopen. Vervangen is vaak een stuk voordeliger.

 

Besparen op de brandstof

benzine-auto-vakantieOp benzine of diesel kun je ook flink wat geld besparen. Nederland is een duur land als het om brandstof gaat. Tanken in het buitenland zoals Luxemburg, Duitsland of Belgiƫ kan al een hoop geld schelen. Zorg dat je de brandstoftank vol gooit in het buitenland en dat je in ieder geval genoeg benzine aan boord hebt om niet op de snelweg te hoeven tanken. De snelweg is de duurste locatie om je brandstof te halen.

 

Airco onderhoud

auto-aricoGa je tijdens warme dagen rijden dan is een airco zeker een uitkomst. Ook airco’s hebben af en toe onderhoud nodig. Wanneer er muffe geurtjes optreden tijdens het gebruik van de airco dan weet je dat hij aan een onderhoudsbeurt toe is. Wat je ruik is vaak een schimmel en deze zit weer op het filter. Bij een onderhoudsbeurt wordt het filter vervangen en ruikt de auto niet meer muf. Bovendien kan de airco door een beurt een stuk kouder worden.

 

In het buitenland

duitsland-auto-vakantieIn een aantal landen zijn er een aantal zaken verplicht. Zo is de alcoholtester in Frankrijk verplicht en het veiligheidsvest in Duitsland verplicht. Rond de vakantieperiode zijn deze zaken altijd goed verkrijgbaar. Je kunt ze kopen bij o.a. de ANWB, tankstations en de Action. Informeer vooraf welke zaken in het land verplicht zijn waar jij doorheen moet rijden.

 

Handig om bij je te hebben

De volgende zaken zijn handig om bij je te hebben: eten en drinken, telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij en de ANWB, een schadeformulier, papier en pen, een reservewiel en krik, veiligheidsvesten (voor alle inzittende), deo en opfrisdoekjes, een boodschappentas, geld, afvalzakken en duck tape.