Auto verkopen via Belgische autoveiling

Net als in Nederland, kun je ook in België je auto verkopen via een autoveiling. Voorbeelden hiervan zijn Besteautobod.be, Wijkopenautos, Ikwilvanmijnautoaf, osw, en dergelijke.

Bij een autoveiling denk je wellicht aan een plek waar een groep potentiële kopers bij elkaar komen, en een veilingmeester een prijs roept waarbij de kopers een bordje opsteken dat ze het genoemde bod willen uitbrengen. Online werkt dat net iets anders. De groep potentiële kopers die zijn er, in die loggen in op een veilingplatform. Hier kunnen zij bieden op voertuigen. Er is geen veilingmeester want bieden kan 24 uur lang, en wie het meest biedt maakt kans om de auto voor het genoemde bod te kopen. De koper moet er altijd mee instemmen dat hij of zij de auto ook voor het hoogste bod wilt verkopen. Bij een normale veiling krijgt de hoogste bieder het object. Bij een autoveiling moet de verkoper het hoogste bod nog altijd goedkeuren, anders vind er geen verkoop plaats.Via een autoveiling zoals Besteautobod.be kun je dus veilig je auto verkopen.

auto verkopen

Een gratis autoveiling

Veel autoveilingen zijn gratis maar niet allemaal. Besteautobod.be even als voorbeeld genomen is voor de consument (particulier) helemaal gratis en vrijblijvend. Je kunt hier zonder kosten je auto aanmelden om zodoende te weten te komen wat men voor de auto geeft. De auto wordt in een gesloten veiling ten toon gesteld, en de aangesloten autobedrijven kunnen vervolgens hun veiling hamerhoogste bod uitbrengen. Het huidige bod is in beeld, dus zodoende weten de potentiële kopers wat het hoogste bod is, en daar overheen bieden. Na 24 uur sluit de veiling en krijgt zowel de koper als verkopen een mail. In de mail van de verkoper kan worden teruggelezen wat het hoogste bedrag is wat iemand voor de auto wilt geven. De verkoper kan dan beslissen of hij daarmee akkoord gaat of niet. In de mail van de koper is terug te lezen dat hij of zij de winnaar is van de veiling, en wanneer de verkoper akkoord gaat, er een koop tot stand is gekomen.

Verkopers lopen geen risico. Je bent namelijk niet verplicht om de auto te verkopen, en je maakt geen kosten. Niet alleen het aanmelden is gratis, maar ook het ontvangen van het bod. De hele veiling is gratis waardoor je geen kosten maakt, dus ook niet wanneer je besluit te verkopen.

Verkopen is altijd veilig omdat je aan erkende autobedrijven en garagisten de auto verkoopt. Je wordt met echt geld uitbetaald, en het papierwerk wordt ter plaatse in orde gemaakt. Ook een keuring voor verkoop is niet nodig. Je bent dus in een klap van je auto af.

 

Iedere auto makkelijk verkopen

kapotte autoDe autoveiling is een veel gebruikte methode om auto’s te verkopen. Voor iedere auto zijn er altijd meerdere kopers. Je kunt ieder merk en type aanmelden, en in iedere technische staat. Schadeauto’s verkopen ook zeer gemakkelijk via de veiling. Ook een auto met schade verkopen kan in slechts 1 dag tijd voor een goede prijs. De veiling bestaat namelijk ook uit een groot aantal autobedrijven die effectief op zoek zijn naar schadeauto’s en auto’s met technische mankementen. Normaal zijn dit soort voertuigen lastig te verkopen voor een goede prijs, maar via een autoveiling kan dat snel en behaal je in principe altijd een betere prijs dan via een 2de hands site. Bovendien kost het je niets dus je loopt geen risico.

Wanneer je akkoord bent gegaan met de prijs, dan wordt de auto volgens afspraak opgehaald. We spreken hier alleen over Besteautobod.be want andere veilingsites hebben meestal andere voorwaarden. Je moet dan zelf naar het autobedrijf toe, en vooral met een schadeauto of auto met technische problemen kan dat best lastig zijn.