Goede ruitenwissers en antivries zijn belangrijk

Ruitenwissers en antivries

ruitenwisser-winterDe winter komt er weer aan en dat betekent  dat de ruitenwissers vaker gebruikt moeten worden. Naast goede ruitenwissers heb je ook een antivries ruitenwisservloeistof nodig in de winter om problemen te voorkomen. Goed zicht is heel erg belangrijk, zeker tijdens de donkere, koude en natte dagen. Een ongeluk zit in een klein hoekje.


 

Antivries ruitenwisservloeistof

ruitenwisservloeistof-zomer-en-winterEr zijn in feite 2 soorten ruitenwisservloeistof; een zomervariant en een wintervariant.

Zomervariant – De zomervariant is goed geschikt om insecten en andere plakkerige resten zoals boomhars van de voorruit te verwijderen. Deze vloeistof herken je aan de gele of roze kleur.

Wintervartiant – De wintervariant is zeer goed bestand tegen temperaturen onder de 0 graden Celcius. Hierdoor bevriest de antivries ruitenwisservloeistof niet.

 

Waarom antivries gebruiken

Het is heel belangrijk om in de winter een antivries ruitenwisservloeistof te gebruiken. De temperaturen komen onder het vriespunt en normale ruitenwisservloeistof zou bevriezen. Hierdoor gaan de leidingen en de sproeikop dicht zitten waardoor er geen ruitenwisservloeistof meer op de ruit terecht komt. Het gevolg is dat je met tijdens het rijden te maken krijgt met een smerige voorruit en slecht zicht. Dit levert direct gevaar op voor jezelf en andere weggebruikers.

advertentie-bab

 

Ruitenwisservloeistof vervangen door antivries

ruitensproeierWanneer je niet zeker weet welke vloeistof er in het reservoir zit en het niet kunt zien, dan kun je het reservoir legen door de ruitenwissersproeiknop net zo lang ingedrukt te houden totdat er geen vloeistof meer uit de sproeiers komt. Vervolgens kun je dan de blauwe antivries ruitenwisservloeistof in het reservoir doen.

 

Goede ruitenwissers

Goede ruitenwissers op de auto zijn bijzonder belangrijk. Hoe schoner de ruit, hoe beter het zicht. Slechte ruitenwissers maken de ruit niet streeploos ruitenwisser-strepenschoon en kunnen bovendien herrie gaan maken wat erg irritant is. Herrie (gepiep) wordt vaak veroorzaakt door uitgedroogde rubbers. Vervangen is dan de enige oplossing.

Wanneer je nieuwe ruitenwissers gaat aanschaffen dan kun je het beste een Flatblade ruitenwisser kopen. Deze presteren een stuk beter. Een Flatblade ruitenwisser is een ruitenwisser waarbij het rubberen wisblad aan een flexibele strip vast zit in plaats van een stalen frame. Hierdoor maakt hij beter contact met de voorruit.

 

Best geteste ruitenwissers

bosch-aerotwin-ruitenwisserDe Bosch Aerotwin is de best geteste ruitenwisser en kost als complete set, bestaande uit 2 ruitenwissers, rond de 37,- Euro. Ruitenwissers van het Merk Amcar en Champion komen ook goed uit de test. Kijk op de verpakking of jouw merk auto, type en bouwjaar er tussen staat. Twijfel je dan kun je ook de lengte opmeten van het ruitenwisserblad. Zorg dat de lengte niet veranderd want dat kan resulteren in herrie. Wanneer het blad te lang is kan het ergens tegen aan slaan. Wanneer het te kort is dan wordt het raam niet in zijn geheel gewist.

 

Tip

Natuurlijk kun je ook gewoon even langs de Kwit Fit rijden om de ruitenwissers te laten monteren. Bovendien kun je meteen antivries ruitenwisservloeistof aanschaffen bij hun want deze komt erg goed uit de test. Hun vloeistof is zeer winterbestand en maakt de ruit streeploos schoon.