Last van beslagen autoruiten?

beslagen-autoruitBeslagen autoruiten komt door te veel vocht in de auto wat nergens naartoe kan. Het vocht condenseer tegen de ruit waardoor hij beslaag. Het resultaat is dat je er nog maar moeilijk doorheen kunt kijken en de ruit moet schoonmaken om de situatie veilig te houden. Vooral wanneer je met een natte jas de auto instapt heb je binnen een mum van tijd beslagen ramen.

Door een raam open te zetten op de airco aan, zijn je beslagen ramen binnen enkele minuten weer grotendeels schoon.

 

Oorzaak van beslagen autoruiten

vocht-auto-door-regenHeb je last van beslagen ramen wanneer je niet met vochtige kleding aan de auto instapt? In dat geval kan er iets anders aan de hand zijn. Er zit vermoedelijk vocht in de auto die jij zelf niet hebt binnengebracht. Dit kan beteken dat er een kleine lekkage aanwezig is. Soms dichten de deurrubbers of raamrubbers niet 100% af waardoor er vocht naar binnen kan glippen. Controleer de rubbers zorgvuldig om scheurtjes of loszittende en hangende delen te ontdekken. Is een rubber kapot dan moet deze in veel gevallen vervangen worden. Ben je zelf handig dan kun je online een nieuw rubber bestellen, anders moet je naar de dealer toe. De KwikFit als voorbeeld kan daar niet mee.

 

 

Kapotte deurrubbers

deurrubber-van-autoDeurrubbers gaat vaak kapot in de winter. Dit komt omdat de rubbers vastvriezen en men de deur openrukt. Veel deurrubber raken daardoor beschadigd en veroorzaken soms direct en soms later problemen. Dit probleem kun je eenvoudig voorkomen door de rubbers in te vetten met bijvoorbeeld vaseline of talkpoeder. Hierdoor vriezen de rubbers niet meer vast en krijg jij ’s-Ochtends probleemloos je deuren open. Bovendien heeft vaseline een bijkomend voordeel omdat het tevens het vocht buitenhoudt. Had je toevallig toch een minimale oneffenheid in je rubber dan kan de vaseline dat compenseren en de boel daarmee afdichten.

Een goede vochtvreter kan soms een uitkomst bieden. Let er wel op dat je de vochtvreter op tijd leeggiet omdat de vloeistof interieurschade kan veroorzaken. Heb je zelf nog tips? Post ze dan hieronder!