Auto inruilen

auto-verkopen-inruilenBen jij weer toe aan een nieuwe auto? Dan sta je voor de keuze: auto inruilen of zelf auto verkopen. Beide manieren kennen hun voor- en nadelen. Jouw persoonlijke situatatie bepaalt welke dat is.

Je kunt zowel je auto inruilen als zelf gaan verkopen. Wanneer je de auto inruilt dan ruil je deze in feite om met de nieuwe auto. Je komt dus niet zonder auto te zitten. Wanneer je de auto zelf verkoopt, dan moet je het tijdelijk even zonder auto doen. Het inruilen van je auto brengt luxe met zich mee en daar betaal je dan vaak ook voor. Zelf je auto verkopen is wat gedoe maar levert je in veel gevallen wel wat extra geld op.

 

Zelf je auto verkopen

foto-maken-voor-verkoop-autoAls je zelf je auto gaat verkopen dan kun je dit doen door deze bijvoorbeeld op een bekende advertentiesite aan te bieden. De bekende sites kosten wel geld maar daarentegen komt er ook meer publiek op af en verkoop je sneller je auto. Er zijn op de bekende advertentiesites wel veel handelaren actief die je een voorstel gaan doen. Kom je de particulier tegen die serieus is dan haal je daar waarschijnlijk het meeste geld uit. Houdt er wel rekening mee dat de meeste auto’s niet verkocht worden voor de vraagprijs. Men gaat in 7 van de 10 gevallen toch proberen om nog iets van de prijs af te krijgen see post. Het gaat immers om veel geld en een paar honderd euro is zo verdient. Een verkoopcontract is op zich ook handig om op te stellen omdat je geen ontevreden koper terug aan je deur wil hebben.

Je auto verkopen via een autoveiling is ook erg populair. Je denkt meteen aan een veiling waarbij je ook verplicht bent om de auto te verkopen maar de online autoveiling zit anders in elkaar. Je plaatst je auto in de veiling en autobedrijven kunnen gaan bieden. De details hangen van de veiling af maar er zijn veilingen die na 24 uur het hoogste bod communiceren waarvoor je direct je auto kunt verkopen. Sommige veilingen zijn kosteloos dus je betaald zowel voor het aanmelden niets als voor het verkopen. De snelste manier om van je auto af te komen is het zeker en het is meestal met het minste gedoe. De prijs is in veel gevallen ook erg goed. Let wel op de kleine lettertjes zodat je niet toch voor onverwachte kosten komt te staan.

hoogste-prijs-terug

Auto inruilen

auto-showroomJe auto inruilen kan altijd nog. Veel garages nemen maar al te graag je oude auto in. Reken niet op een heel hoog bedrag want voor de autobedrijven is het snelle handel. Ga uit van de laagste internetprijs minus nog eens 1000 euro. Kilometerstand, onderhoud en opties wordt niet naar gekeken bij inruil. Wel als de auto weer opnieuw te koop wordt gezet. Inruil is financieel vaak niet interessant. Je gaat hierbij voor het gemak en niet een hele goede deal onder aan de streep. Zelf verkopen levert je bijna in alle gevallen het meeste geld op.

Kenmerken van inruilen

  • De vraagprijs van de nieuwe auto is niet onderhandelbaar
  • Je krijgt +/- 1000 euro minder dan de laagste internetprijs terug voor je auto
  • Je laat je oude auto staan en rijdt in je nieuwe auto weg
  • Geen gedoe met verkopen of onderhandelen

 

Zelf ervaring met het verkopen of inruilen van je auto? Laat het hieronder weten!
Snel je auto verkopen? Lees hier hoe je dat het beste aanpakt.