Adverteren en fotograferen

Om de beste prijs voor je auto te krijgen, en hem snel te verkopen, zijn goede foto’s en de advertentietekst van groot belang. Weinig informatie leidt in praktijk tot weinig resultaat. Mensen wil je in de eerste plaats geïnteresseerd krijgen, en daar moet je iets voor doen. Niet alleen een goede advertentietitel is belangrijk, maar ook de inhoud van je tekst. Soms niet alleen de standaard informatie op die anderen ook bij hun advertentie hebben staan, maar maak het wat persoonlijker. Je kunt er ook voor kiezen om wat extra vertrouwen te geven door de plus en min punten van de auto op te noemen. Zo weet men vooraf precies waar hij aan toe is en zodoende verspil je geen tijd en energie.
[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]

De foto maken

auto verkopen fotoEen plaatje zegt meer dan duizend woorden en daarom is een goede foto van de auto heel belangrijk. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de auto en hoe hij er uit ziet, zijn er meerdere foto’s nodig. Het liefst vanuit elke hoek een foto. Niet alleen de buitenkant is belangrijk maar ook de binnenkant van de auto.

foto maken auto verkoopDe auto moet neutraal overkomen waarbij geen sporen van de vorige eigenaar zichtbaar zijn. Geen toeters en bellen aan de binnenspiegel hangen, geen beertjes en knuffels op de hoedenplank, geen uitpuilende deur-opbergvakken en geen snoeppapiertjes bij de versnellingspook. De auto moet helemaal leeg gehaald worden. Zelfs de kofferbak. Ook daar wil je een foto van maken.

auto binnenkant mooi makenVoordat je de foto echt gaat maken moet de auto helemaal spik en span zijn. Lees hier alles over de auto poetsen. Natuurlijk moet het interieur wel even netjes gemaakt worden. Automatten die vol met blaadjes en zand zitten is natuurlijk geen gezicht. Zou jij zelf een hoop geld betalen voor een auto die smerig is en er uitgeleefd uitziet? Als je naar een autodealer of showroom gaat staan de auto’s er altijd netjes, verzorgd en schoon bij. Men betaald hier gerust honderden euro’s meer voor omdat zij het idee hebben dat de auto nog als nieuw is. Dit is een beleving. Als dezelfde auto er smerig had tussen gestaan dan hadden mensen hun neus opgetrokken.

auto verkopen fotoMaak een foto vanuit alle hoeken. Zorg dat de auto op elke manier op de foto komt. Voorkant, achterkant, zijkant, van de binnenkant en ga zo maar door. Eigenlijk moet je rustig in een cirkel om de auto heenlopen en om de 2 seconde een foto maken van de auto. Je kunt niet genoeg foto’s maken omdat er altijd een paar foto’s tussen zitten die minder mooi zijn. Zorg dat je tenminste 6 goede foto’s hebt van de auto. Hoe meer foto’s, hoe beter.

Maak ook een foto van onder de motorkap. Haal vooraf de blaadjes en andere rommel weg. Probeer indien mogelijk de boel er iets frisser uit te laten zien voordat je de foto neemt. Lees meer over auto schoonmaken.

Probeer niet de auto maximaal op de foto te krijgen. Geef de auto een beetje ruimte in de foto. De auto komt dan duidelijker over.

Tips:

 • Zet ook alle papieren, boekjes en sleutels op de foto.
 • Zorg dat de wielen altijd recht staan op de foto
 • Zorg dat je de zon in je rug hebt en voorkom overbelichting
 • Zorg dat je cameralens schoon is
 • Fotografeer bij helder en droog weer
 • Zoek een rustige plek uit om foto’s te maken

[desktoponly]
advertentie-bab
[/desktoponly]
[mobileonly]waardecheck auto[/mobileonly]

auto verkopen bandenBenadruk de goede en sterke punten van de auto met een foto.

 • Heb je een lage kilometerstand? Maak daar dan een foto van.
 • Heb je net nieuwe banden? Maak een foto van het profiel.
 • Heb je net een nieuwe distributieriem? Maak dan een foto van de aantekening of de sticker onder de motorkap.

De advertentie maken

Bedenk een goede titel die veel over je auto vertelt. Vermeldt altijd het merk en type. Liefst ook de motorinhoud. Voorbeeld: Volkswagen Polo 1.4.
Mensen die gaan zoeken op advertentiesites maken niet altijd gebruik van de selectiemogelijkheden en typen een zoekopdracht in net als bij Google. Zorg dan de advertentietitel dus de juiste ‘keywords’ bevat die je auto het beste omschrijven.

auto verkopen met krasBenoem de positieve dingen van de auto zoals rijdt heerlijk, stuurt soepel, schakelt fijn, remt goed en ga zo maar door. Vertel ook over de onderhoudshistorie van de auto. Wanneer is hij voor de apk geweest en hoeveel apk zit er nog op. Wanneer heeft hij een onderhoudsbeurt gehad en bij hoeveel kilometer was dat. Zoek rekeningen erbij en pluis ze na. Er is altijd wel informatie te vinden die je kunt vertellen.

Benoem ook de nadelen of negatieve punten van de auto. Wees eerlijk en laat mensen niet voor een verrassing komen te staan. Onthoud dat als je vooral de mensen over deze zaken hebt geïnformeerd kunnen ze ook niet hierop gaan afdingen omdat ze dit wisten voordat ze kwamen en alsnog hun interesse hebben getoond.

Bedenk vervolgens een prijs. Wat is mijn auto waard. Doe onderzoek en zoek uit wat je auto waard is. Kijk naar vergelijkbare modellen gebaseerd op de leeftijd, uitvoering en kilometerstand. Soms kan bepaald onderhoud ook meewegen in de prijs zoals een versnellingsbakrevisie of distributieriem die vervangen is. Vermeldt deze zaken er altijd bij.

Foto’s toevoegen

auto verkopenAl je een goede indruk wilt maken bij de auto verkoop dan kies je de mooiste foto uit die je hebt van de auto. Het moet wel een foto zijn waarop duidelijk wordt om welke auto het gaat. Laat op deze foto (een deel van) de zijkant zien. Een foto waarop een deel van de voorkant en een deel van de zijkant zichtbaar is wordt aantrekkelijker gevonden.

Naast adverteren op een advertentie site kun je ook je auto verkopen op andere manieren.[mobileonly]
waardecheck auto[/mobileonly]

 

7 gedachten over “Adverteren en fotograferen”

 1. Niet te vergeten: zorg bij het fotograferen van de auto dat je de zon in je rug hebt. Hierdoor voorkom je dat je auto er donker op komt te staan.
  Verder prima tips om je auto te verkopen!

  Beantwoorden
 2. De nuttige tips hebben wel geholpen om mijn auto (Mazda 6) makkelijker te verkopen. Ik kreeg al erg snel een reactie en kreeg er een goede prijs voor terug.
  Auto verkopen ging erg gemakkelijk.

  Beantwoorden

Plaats een reactie