Auto verkopen

Je auto verkopen kan op meerdere manieren. De meest gebruikelijke manieren lees je hieronder. Welke manier het beste bij jou past hangt van jezelf en je situatie af. Heb je haast of juist alle tijd? Wil je geen gedoe met het verkopen van je auto of vind je onderhandelen juist leuk. Je leest het hieronder.

Op 1 – Via een Advertentiesite

advertentiesite-auto-verkopenJe auto verkopen via een advertentiesite staat nog steeds op nummer 1. Een goede advertentiesite kost helaas wel geld. Het bedrag dat je snel kwijt bent is 25,- euro. Door het grote aanbod aan tweedehands auto’s zal jouw advertentie snel naar beneden zakken en ondergesneeuwd worden door nieuwe advertenties. Het gevolg is dat je advertentie een stuk slechter vindbaar is.

 

Op 2 – Auto inruilen

auto-inruilenEen auto inruilen staat op nummer 2. Erg handig wanneer je geen moment zonder auto kunt. Je laat namelijk je oude auto achter en gaat weer met de nieuwe naar huis. Inruilen betekent dat je korting krijgt op de nieuwe tweedehands auto die je koopt. In praktijk betaal je wel meer voor de nieuwe auto omdat je minder terugkrijgt. Zou je de auto verkopen via manier 1 of manier 3 dan krijg je meer voor je auto terug dan bij inruil. In veel gevallen betaal je vaak meer dan 1000,- euro extra. Je zou eens de proef op de som kunnen nemen en eerst bij een autoveiling een vrijblijvend bod kunnen opvragen. Vervolgens informeer je wat hij waard is als inruil. Je zult zien dat daar nog een flink prijsverschil tussen zit.

 

Op 3 – Auto verkopen via autoveiling

autoveilingenDe auto verkopen via een autoveiling neemt in populariteit toe. Steeds meer mensen maken gebruik van deze manier van verkopen. Er zijn namelijk meerdere aanbieders welke alle zorgen uit handen nemen. Niet allemaal zijn ze kosteloos, dus daar moet je wel even op letten. Ook is de prijs die je voor je auto terugkrijgt wisselend per aanbieder.

De ANWB heeft als voorbeeld een auto verkoop service. De waardeindicatie is gratis maar daar wordt helaas gebruik gemaakt van een tabel welke niet helemaal realistisch is. Conclusie is dat je in eerste instantie meer denkt terug te krijgen. NA de servicekosten van zo’n 30,- euro te hebben betaald kom je pas achter de echte verkoopprijs.

BesteAutobod is ook een voorbeeld van een autoveiling. Deze service is geheel kosteloos. Het vrijblijvende bod dat je binnen 24 uur ontvangt is tevens de verkoopprijs en verkopen is niet verplicht. Net zoals de ANWB service heb je verder ook geen gedoe met verkopen.

hoogste-prijs-terug

Zelf je auto verkopen? Lees dan meer op de voorpagina wat daar allemaal bij komt kijken.
Ga je zelf een andere auto kopen? Lees dan meer over welke auto is het beste.
Deze inhoud downloaden als PDF.