Sneller tolpoortjes passeren in Frankrijk met de Tolbadge

tolbadge oranje tMensen die vaker de zomervakantie doorbrengen in Frankrijk weten dat het rond de vakantieperiode en vooral op de zwarte zaterdagen gigantisch druk is op de snelweg. Tolpoortjes zorgen voor een flinke vertraging.

Voorheen kon je bij een tolpoortje betalen met een creditcard of met munten. De slagboom opent wanneer de betaling is voldaan. Je staat hier dus flink in de rij te wachten en de minuten tikken weg en de temperatuur loopt op in de auto. Fransozen die in de andere rij staan die niet voor toeristen is zie je voorbij komen. Niet alleen de temperatuur loopt op maar ook de frustratie.


De oplossing

Er is nu een goedkope oplossing waarmee je wel op een snelle manier, net als de Fransozen, de tolpoortjes kunt passeren. Namelijk met de Tolbadge!

De Tolbadge is te koop bij de ANWB en is een klein apparaatje welke je achter de voorruit plaatst. De beste plek is achter je achteruitkijkspiegel look here. Dit apparaatje communiceert met het tolpoortje en kan draadloos betalen terwijl je rijdt. Je hoeft dus niet te stoppen of stil te staan. Terwijl je rustig het tolpoortje passeert met een maximumsnelheid van 30km p/u betaal je draadloos en gaat de slagboom voor je open. De Tolbadge laat een pieptoon horen en het ligt zal op groen springen. Je moet wel minimaal 4 meter afstand bewaren t.o.v. je voorganger. Bespaar dus een hoop tijd met de Tolbadge.

toolpoort oranje tOranje T

Gebruik de rijstrook met de ‘oranje T’ erboven. Hiervan zijn er meerdere. De oranje T betekend dat je er door hen kunt rijden met de Tolbadge. Kijk dus vooruit zodat je op tijd van rijstrook kunt wisselen.

De kosten

Nu is de vraag welke kosten er aan een Tolbadge verbonden zijn. De kosten vallen reuze mee. Geld kost de tolpoort je sowieso en nu betaal je middels automatisch incasso. Je krijgt zelf een kleine korting omdat je op deze manier betaald.

Ben je lid van de ANWB dan kun je de Tolbadge kopen voor 7,50 euro. Ben je geen lid dan krijg je geen korting en kost de Tolbadge je 11,- euro. Om de Tolbadge te kunnen gebruiken ga je een soort van abonnement aan. De abonnementskosten betaal je alleen als je het apparaatje ook daadwerkelijk gebruikt. De maandelijkse kosten zijn 1,60 euro. Rijdt jij lang een tolpoortje dan start je maandabonnement en kost het je die maand 1,60 euro. Na de 31 dagen stopt het abonnement weer uit zichtzelf tenzij je nog een keer (na die 31 dagen) het tolpoortje passeert. Dan moet je opnieuw voor 1 maand betalen wat je 1,60 euro kost.

tolbadgeDe toltarieven worden aan het einde van de maand afgeschreven van je rekening. Om gebruik te maken van de Tolbadge moet je hier dus toestemming voor geven. De kosten die dus geïncasseerd zullen worden zijn de kosten van het tolpoortje + het abonnementsgeld (1,60 euro p/m).

Niet alleen zorgt de Tolbadge voor veel gemakt bij de tolpoortjes maar geeft je nog eens een extra voordeel. Er zijn namelijk in Frankrijk ruim 250 parkeerterreinen en parkeergarages waar je ook met de Tolbadge kunt betalen.

Meer informatie

Je kunt op de website van de télépéage een account aanmaken om je Toldbadge te registreren en te koppelen. Hier is de websitelink.

Bekijk hier het overzicht van alle parkeergarages en parkeerterreinen.

Wist je dat een alcoholtester verplicht is in Frankrijk?