Neem 2 alcoholtesters mee als je naar Frankrijk gaat

alcoholcontrole frankrijkSinds 1 maart 2013 is een alcoholtester verplicht in Frankrijk.

Of je nu naar Frankrijk op vakantie gaat of je er gewoon door heen rijdt, dan moet je minimaal 2 testers in de auto hebben liggen.

Het idee hierachter is dat je bij de controle een eigen alcoholtester moet kunnen gebruiken. Daarnaast moet na de controle waar je er dus een bent kwijtgeraakt opnieuw kunnen blazen bij de eerst volgende controle. Je moet er dus altijd eentje in de auto hebben liggen. Gebruik je een digitale alcoholtester dan is een voldoende.

wegwerp alcoholtester


Neem alcoholtesters mee op vakantie of op doorreis


2-Wegwerp alcoholtesters

Het verhaal hierboven met de 2 alcoholtesters is gebaseerd op wegwerp alcoholtesters die slechts 1 maal te gebruiken zijn. Ben je in het bezit van een eigen elektronische alcoholtester dan is 1 exemplaar voldoende. Wel moet deze aan de Franse richtlijnen voldoen ook goed bevonden te worden. De richtlijnen zijn dat hij voldoet aan de Norm Francaise NF X20-702. De code NF is een Frans CE keurmerk. Zit je heel vaak in Frankrijk dan kan het misschien interessant zijn maar voor de toerist is dit apparaat veel te duur. Deze begint vanaf zo’n 60 euro.

Kosten wegwerp alcoholtester

alcoholtester digitaalEen wegwerp alcoholtester die je waarschijnlijk niet eens hoeft te gebruiken kost je rond de 3 à 4 euro per stuk. Ze hebben wel een houdbaarheidsdatum dus let daar wel op. Veel alcoholtesters zijn zeker 2 jaar houdbaar. Af en toe zie je ze ook bij de Action liggen. Daar kun je ze voor minder dan 1 euro kopen. Sla dus je slag! De alcoholtester is ook te koop bij een DA drogist of de ANWB zelf. Uiteraard kun je ze ook vinden in zowel Nederlandse BP tankstations als Franse tankstations. Online kopen kan hier. Een niet-wegwerp tester kun je hier kopen.

Bekend merk

Een bekend merk onder de wegwerp alcoholtesters is Red Line.

Alcoholtester kunnen tonen

Bij sommige controles in Frankrijk willen ze alleen maar weten of je een tester aan boord hebt actos 15 mg. Je moet er dan een kunnen tonen.

Boetes

Rijden onder invloed wordt in Frankrijk bestraft met een boete.

  • Heb je tussen de 0.5 en 0.8 promille dan krijg je een boete van 135 euro
  • Heb je boven de 0.8 promille dan riskeer je een boete van 4500 euro
  • Heb je alcohol in je bloed en breng je ernstig letsel toe dan krijg je een boete van 30.000 euro
  • Rijdt je iemand dood met alcohol op dan krijg je een boete van 150.000 euro en tot 10 jaar gevangenisstraf

 

1 gedachte over “Neem 2 alcoholtesters mee als je naar Frankrijk gaat”

  1. Badge gekocht, drie dagen later op reis gegaan maar badge werkte niet. Ook niet toen we twee weken later teruggingen.

Reacties zijn gesloten.