Auto verkopen

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1594248818674{background: rgba(163,163,163,0.41) url(https://particulier-autoverkopen.nl/wp-content/uploads/2020/07/bg33.jpg?id=1516) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;*background-color: rgb(163,163,163) !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Uw auto verkopen?

✅   Gratis aanmelden
✅   Direct geld
✅   Binnen 24 uur
✅   Ook met schade of een defect

Benieuwd voor hoeveel jou auto kan verkocht worden?

Probeer het dan gratis en vrijblijvend uit.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1661845613989{background-color: #ffffff !important;}”][vc_raw_html]JTVCYWFubWVsZGZvcm11bGllciUyMHRyYWNrJTNEJTIyYXV0b3BhZ2luYSUyMiUyMHRvJTNEJTIycGlldGVyJTQwc2l0ZW9wdGltby5jb20lMjIlNUQ=[/vc_raw_html][vc_column_text css=”.vc_custom_1661845715445{padding-top: 10px !important;padding-bottom: 10px !important;}”]

9.2 op 10 ★★★★★ gebaseerd op 139 reviews

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1594078228809{padding-top: 25px !important;background-color: #eeeeee !important;}”][vc_column][vc_text_separator title=”Zo verkoop je je auto binnen één uur” style=”double” el_class=”homebas”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1594076976615{background-color: #eeeeee !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-car” color=”custom” size=”lg” align=”center” custom_color=”#f66f00″][vc_column_text]

Meld gratis je auto aan.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-clock-o” color=”custom” size=”lg” align=”center” custom_color=”#f66f00″][vc_column_text]

Je ontvangt binnen een uur een bod.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-handshake-o” color=”custom” size=”lg” align=”center” custom_color=”#f66f00″][vc_column_text]

Als je het bod accepteert wordt de auto meestal dezelfde dag nog opgehaald.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Auto verkopen particulier

[/vc_column_text][vc_column_text]particulier-autoverkopenEen auto verkopen aan een particulier heeft voor- en nadelen. Om te beginnen moet de auto er netjes uit zien. Niemand wilt een auto kopen die vies is of stinkt aan de binnenkant. Daarnaast willen mensen graag niet graag een auto kopen die technisch niet in orde is.

De auto kun je d.m.v. een advertentie op internet verkopen. Je plaatst dan op een advertentiesite je auto met goede tekst en foto’s. Mensen die geïnteresseerd zijn zullen vervolgens reageren met een bod, e-mail of telefoontje. Je maakt een afspraak met de potentiële koper voor de bezichtiging. De koper bekijkt de auto, maakt een proefrit en onderhandeld over de prijs.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Al meer dan 8755 auto’s verkocht. 86% van de aanmeldingen krijgt een aanvaard bod binnen de 24 uur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]20 Gratis tips om sneller je auto te verkopen!

Een auto verkopen is niet moeilijk of lastig, wanneer je de juiste methode kiest. Er zijn namelijk meerdere manieren om je auto te verkopen. Zo kun je voor een Marktplaats advertentie kiezen, inruilen en zelfs voor een autoveiling. Je kunt je auto particulier verkopen aan iedereen die je maar wilt. Echter geeft niet iedereen hetzelfde bedrag voor je auto terug. Wij willen je hier zo goed mogelijk informeren zodat jij weet welke manier van auto verkopen het beste bij jouw past.

Niet iedereen gaat om dezelfde reden een auto verkopen. De een heeft snel geld nodig vanwege een financiële crisis. De ander wilt ruimte maken. Bij sommige is dus snel geld van belang en bij anderen is de hoogte van het bedrag bij auto verkoop van belang.

Op de volgende manieren je auto verkopen:

 • Door te adverteren (advertentie schrijven)
 • Auto inruilen bij aankoop nieuwe of tweedehands auto
 • Verkopen aan een opkoper
 • Verkopen middels auto veiling

 

Autopapieren

Om je auto te kunnen verkopen heb je autopapieren nodig. Zonder deze autopapieren kun je dus niet je auto verkopen. De autopapieren is een andere benaming voor het kentekenbewijs. Sinds dit jaar is er ook een kentekencard. De kentekencard vervangt het papieren kentekenbewijs en krijg je tegenwoordig (vanaf 1 janurari 2014) als je een auto koopt. Verkoop je een auto en heb je zelf nog in het bezit van het papieren kentekenbewijs dan moet je als het goed is 3 papiertjes hebben welke samen het kentekenbewijs vormen. Deze 3 papiertjes zijn:

 • Deel 1a: Het voertuigbewijs
 • Deel 1b: De tenaamstelling
 • Deel 2: Het overschrijvingsbewijs

kentekenbewijsHet voertuigbewijs

Het voertuigbewijs, ook wel kentekenbewijs deel 1a genoemd, is het blad waar de technische gegevens van de auto op staan. Op de achterzijde staat de tekst ‘Kentekenbewijs deel IA (voertuigbewijs). Aan de voorzijde van dit blad staat het kenteken van de auto, het merk, het type, de brandstof, de cilinderinhoud, het chassisnummer (identificatienummer), de kleur van de auto, het gewicht, de eerste toelating in Nederland, het vermogen in kW, het aantal wielen en de wielbasis.

De tenaamstelling

De tenaamstelling, ook wel kentekenbewijs deel 1b genoemd, is het blad waar de de naam en het adres van de eigenaar op staan. Tevens staat op dit blad ook een meldcode vermeld welke de verzekering altijd vraagt bij het verzekeren van de auto. Ook op dit blad staat het kenteken en het identificatienummer vermeld. Op de achterzijde van dit blad staat ‘Kentekenbewijs deel IB (tenaamstelling)’.

 

Het overschrijvingsbewijs

Het overschrijvingsbewijs, welke ook wel kentekenbewijs deel 2 wordt genoemd, bevat de meldcode, het kenteken en het merk en type van de auto.

Ben je een van de 3 papiertjes kwijt dan kun je de auto niet verkopen. Je zult bij de RDW een nieuw kentekenbewijs moeten aanvragen. Dit is een compleet kentekenbewijs welke alle papier in een keer vervangt. Los bestellen kan dus niet. Doorgaans duurt dit enkele werkdagen en kost het rond de 31 euro. Het oude kentekenbewijs (setje papieren) is dan ongeldig.

Als je een auto op je eigen naam wilt zetten ga je naar een postservicepunt en neem je het rijbewijs mee. Lees meer over auto overschrijven.

 

Auto verkopen particulier

particulier-autoverkopenEen auto verkopen aan een particulier heeft voor- en nadelen. Om te beginnen moet de auto er netjes uit zien. Niemand wilt een auto kopen die vies is of stinkt aan de binnenkant. Daarnaast willen mensen graag niet graag een auto kopen die technisch niet in orde is.

De auto kun je d.m.v. een advertentie op internet verkopen. Je plaatst dan op een advertentiesite je auto met goede tekst en foto’s. Mensen die geïnteresseerd zijn zullen vervolgens reageren met een bod, e-mail of telefoontje. Je maakt een afspraak met de potentiële koper voor de bezichtiging. De koper bekijkt de auto, maakt een proefrit en onderhandeld over de prijs.

 

Bekende advertentiesites zijn:

 • Marktplaats (advertentiekosten vanaf 10,- Euro per week)
 • Speurders (advertentiekosten gratis, opvalmogelijkheden vanaf €1,95 t/m €25,-)
 • Tweedehands (advertentiekosten gratis, opvalmogelijkheden vanaf €7,50 t/m €12,50)

Via Marktplaats krijg je meer bezoekers op je advertentie maar daar zijn de kosten dan ook naar. De andere 2 zijn nagenoeg niet interessant om op te adverteren tenzij je flink investeert in opvalmogelijkheden. Wil je de auto verkopen via een advertentiesite dan moet je in de buidel tasten.

TIP: verkoop je auto met een NAP (Nationale autopas)

 

Nadelen verkopen via Marktplaats en vergelijkbare advertentiesites:

auto verkopen siteHoudt er rekening mee dat mensen je per e-mail en per telefoon gaan lastig vallen met onzin biedingen. Een veelgehoorde klacht is dat mensen je berichtten met ‘Ik kom hem nu halen voor xxx euro’. Daar zit je uiteraard niet op te wachten. Vermeld altijd bovenaan in de tekst dat je alleen reageert op serieuze biedingen. Helaas lezen veel mensen deze teksten niet goed of negeren het.

Houdt rekening met mensen die een bod doen en achteraf alsnog gaan afdingen op kleine punten zoals een krasje hier of een dingetje daar.

Houdt er rekening mee dat mensen een proefrit in je auto willen gaan maken voordat ze hem van je kopen. Geef niet zomaar aan iedereen je auto mee. Vraag altijd om een geldig legitimatie bewijs (rijbewijs) en houdt deze achter. Indien je het niet vertrouwd dan kun je ook een overeenkomst opstellen dat schades en bekeuringen tijdens de proefrit voor hun rekening zijn. Vraag daarom ook om het adres. Niet iedereen zal dit waarderen maar op deze manier voorkom je problemen achteraf.

Houdt er rekening mee dat de koper nog wel eens terug zou kunnen komen indien er achteraf een defect optreed of de auto toch niet bevalt of naar wens is. Zorg altijd dat je een koopcontract afsluit waarin alle bekende problemen, gebreken en eventuele schades in zijn opgenomen.

 

Voordelen van NAP

nap uitdraaiVooral als je de auto particulier verkoopt dan heeft een NAP toegevoegde waarde.

Wat is NAP? NAP staat voor Nationale AutoPas. De NAP registreert de kilometerstanden bij garagebezoeken en kan zodoende aantonen dat de kilometers op de teller echt zijn of dat ze misschien zijn teruggedraaid (gefraudeerd). Een auto met minder kilometers op de teller is meer geld waard dus terugdraaien kan lonend zijn. Echter is het terugdraaien van de kilometerstand pas vanaf 1 januari 2014 strafbaar.

Je kunt voor elke auto een NAP opvragen om op die wijze te controleren of die kilometerstand echt is. Via internet kun je voor 2,99 Euro controleren of de kilometerstand klopt. Hier heb je een kenteken en een e-mail adres voor nodig. Hierbij wordt alleen gekeken of de ingevoerde kilometerstand mogelijk is of niet. Heeft de auto volgens de NAP 150.000km gereden en jij vult 120.000 in dan krijg je een negatief sein want dat kan niet kloppen.

Voor de verkoop van je auto is het handig als je een tellerstandhistorie opvraagt. Hierbij krijg je een overzicht met kilometerstanden en data. Op die manier kun je precies zien hoe het verloop is van de kilometerstanden. Deze NAP uitdraai kan dus aantonen dat er niet aan jouw kilometerstand is gerommeld wat de verkoop van de auto kan vergemakkelijken. Deze uitdraai kost je 4,90 euro.

 

Onderhoudsgeschiedenis

De onderhoudsgeschiedenis is voor een particuliere koper erg belangrijk. Hierdoor weet hij of zij wat hem mogelijk nog aan onderhoud te wachten staat of juist niet. Regelmatig onderhoud verlaagt de kans op problemen en overmatige slijtage en daarmee ook de kosten. Dit weet een particuliere koper ook. Zorg daarom dat je de onderhoudsgeschiedenis kunt aantonen in de vorm van bonnen, foto’s of wat dan ook. Dit versterkt je verkoopverhaal. Kun je bepaalde bonnen niet terug vinden dan kun je altijd nog contact opnemen met het garagebedrijf welke voor jou de reparatie of onderhoudswerkzaamheden heeft uitgevoerd. Deze kunnen in sommige gevallen de bon erbij zoeken en deze opnieuw voor je uitprinten. Niet iedereen wilt hier aan meewerken maar nooit geschoten is altijd mis.

Het keuringsrapport van de APK is ook een deel van de onderhoudsgeschiedenis omdat ook daar eventuele punten op vermeld worden.

Een uitdraai van de NAP kan je dus helpen de potentiële koper een duwtje in de goede richting te geven en het vertrouwen te winnen.

advertentie-bab

 

 

Auto inruilen

auto inruilenEen auto verkopen aan de garage wanneer je zelf daar een andere auto koopt is niet altijd de meest lucratieve manier. Wanneer je geen auto hebt in te ruilen kun je vaak ook wat van de prijs afkrijgen (onderhandelen). In feite krijg je dus nog minder voor je inruilauto terug dan gedacht.

 

Rekenvoorbeeld ‘kosten auto inruilen’

Stel een auto kost 5000,- Euro. Met een beetje onderhandelingstactiek krijg je de auto wel mee voor 4750,- Euro. Heb je een auto in te ruilen welke op Marktplaats 2000,- Euro waard dan krijg je hier mogelijk 1000,- Euro voor terug bij inruil. De rekensom is dan 5000-1000=4000 Euro betalen voor je nieuwe auto.

De auto los verkopen had je op een snelle manier 1750,- Euro opgeleverd. Van de nieuwe auto had je 250,- Euro af kunnen krijgen. De rekensom had als volgt kunnen zijn: 5000-250-1750=3000 Euro betalen voor je nieuwe auto.

 

Voordelen van auto inruilen

Een auto inruilen kan wel bepaalde voordelen hebben. Zo kun je dus met je oude auto naar de garage toe rijden en met je nieuwe weer terug naar huis. Een vrijwaring heb je meteen in handen en je hoeft geen moeite te doen om je eigen auto te verkopen. Ook kleine gebreken zullen geen groot bezwaar zijn. De garage neemt in bijna alle gevallen de auto aan als inruil.

 

Auto verkopen aan opkoper

auto verkopen opkoper De auto verkopen aan een opkoper is ook een mogelijkheid van verkopen. De opkoper komt bij jouw langs en doet een bod. Soms wordt dit bod al telefonisch gedaan of via internet. De opkoper handelt zonder tussenpartij en geeft je in de meeste gevallen het geld in handen. De auto gaat hij zelf weer door verhandelen.

Er zijn veel van deze bedrijfjes welke alleen opereren. Dit betekend dat het bod ook alleen van een persoon afkomstig is waardoor het in veel gevallen lager uitvalt.

Als je 10 auto opkopers zou vragen wat ze voor je auto zouden geven komen ze alle 10 met een andere prijs. Als je meer voor je auto terug wilt krijgen dan kun je het best eens verdiepen in een autoveiling. De kracht hiervan is dat er vaak een veel groter aantal bedrijven een bod uitbrengen. De kans op een hoger bod is dus veel groter.

 

auto verkopen autoveilingAuto via een autoveiling verkopen

De auto verkopen aan een autoveiling is weer iets nieuws. Je biedt de auto aan op een veiling waarna autobedrijven een bod kunnen doen op jouw auto. Het voordeel is dat meerdere bedrijven op je auto kunnen bieden en het bod hoger kan uitvallen dan bij een auto opkoper. De meeste autoveilingen hebben een gratis deelname waardoor je eenvoudig kunt kijken wat jouw auto waard is.

Let er wel op dat het gratis en vrijblijvend is.

Bekende autoveilingen zijn:

 

Auto verkopen aan de sloop

Is je auto al een oud beestje, heeft hij veel roest, zijn de reparatiekosten hoger dan de waarde van de auto of is hij bij de APK afgekeurd dan kun je ook bij de sloop informeren wat je auto nog opbrengt. De sloop geeft je in bijna alle gevallen geld voor je auto terug zolang deze rijdt. De sloperij verkoopt dan de onderdelen van jouw sloperij autoauto weer aan een ander.

Hoeveel je voor je auto terug krijgt is afhankelijk van het merk en type van je auto, de staat waarin hij verkeerd en de sloperij zelf. De ene sloperij zal er meer voor terug kunnen geven dan de ander. 75,- euro voor je auto terug moet in veel gevallen wel haalbaar zijn. De sloperij zorgt dan dat de auto van je naam af gaat door je een vrijwaringsbewijs te geven. Uiteraard heb je wel de autopapieren nodig (kentekenbewijs). Eigenlijk hetzelfde als dat je hem via een Postpunt over laat schrijven. In dit geval is de sloop de koper.

Vergeet niet de verzekering te bellen nadat de auto niet meer op jouw naam staat anders blijf je betalen voor iets dat je niet meer hebt. De wegenbelasting wordt altijd automatisch stop gezet na het overschrijven/vrijwaren van je auto. In het geval dat je de wegenbelasting voor die maand/kwartaal/jaar al hebt voldoen wordt het verrekend en krijg je een deel terug. Hiervoor hoef je dus nergens achteraan.

Tip: vergeet niet dat als je de auto achter laat op de sloop dat je geen vervoer meer terug hebt. Regel dit van te voren met vrienden of zoek uit of er een bus rijdt in de buurt.

Zoek je een autosloperij? Bekijk hier dan het overzicht autosloperijen Nederland.

 

Conclusie

Elke manier van auto verkopen heeft zijn voor- en nadelen. Zelf als particulier je auto verkopen heeft als voordeel dat er waarschijnlijk de hoogste verkoopprijs kan worden behaald. Inruilen biedt het gemak dat je nooit zonder auto komt te zitten. Verkopen aan een opkoper of autoveiling geeft je de garantie dat je snel geld in handen hebt en geen gezeur achteraf. Heb je tijd, geld over voor een advertentie, en geen problemen om ongewenste mail en telefoon te ontvangen met onzin biedingen dan is een advertentiesite wellicht interessant.

 

Dagwaarde auto berekenen

waarde autoHoe weet je nu wat een goede prijs is voor je auto? Je kunt afgaan op wat andere mensen vragen voor hun auto. Dit kun je als richtprijs nemen. Je kunt er bijvoorbeeld een site zoals marktplaats op na slaan maar uiteraard is het maar net wat de gek er voor geeft. Je kunt van alles vragen maar of je het er voor krijgt en of men het er echt voor geeft is een 2de. Mensen houden vaak wel rekening met afdingen. 99% van de kopers die op Marktplaats hun slag proberen te slaan gaan alsnog proberen af te dingen. Het gaat immers om veel geld. Een auto die voor 7000 euro er op staat wordt vaak voor 6500 euro verkocht. Bij onderhandelingen aan de deur zwichten mensen toch voor het 6500 direct cash in handen verhaal. Echter zijn er genoeg figuren die echt het onderste uit de kan proberen te halen.

Autobedrijven zijn vaak wat duurder en vragen meer voor hun auto’s. Dit komt omdat ze in een aantal gevallen zelf garantie verlenen en kleine problemen oplossen.

De waarde van de auto is ook gebonden aan een aantal factoren:

 • de technische staat (defecten, gebreken, onderhoud)
 • de uiterlijke staat (deuken en krassen)
 • kilometerstand
 • bouwjaar
 • uitvoering: motor/opties

Als je de eigen auto gaat vergelijken met een andere om de prijs te berekenen dan moet je geen appels met peren gaan vergelijken.

 

Accessoires geen meerwaarde

Zelf aangebrachte accessoires brengen in veel gevallen geen waarde met zich mee bij de verkoop. Sportvelgen, een autoradio, spoilers en verlichting hebben vaak geen meerwaarde. Tref je een verkoper die dat een pluspunt vind dan heb je kans dat je de auto sneller of makkelijker verkoop aan deze persoon.

 

Waarde checken via website

Er zijn website waar je de dagwaarde kunt berekenen van je auto. Helaas is dit gebaseerd op een computerformule en wijkt in de praktijk erg af van de realiteit. De waarde van de auto is afhankelijk van de bovengenoemde factoren + de populariteit van het merk/type + waardevastheid. Een website die een berekening doet kijkt slechts naar slechts enkele factoren zoals cataloguswaarde, bouwjaar en kilometerstand.

 

Waarde achterhalen via autoveiling

Een autoveiling is een hele mooie manier om een prijs te krijgen op je auto. Bij een gerenommeerde autoveiling krijg je een echt bod welke uitgebracht wordt door een reeks autobedrijven. Het bod is bij sommige autoveilingen gegarandeerd zodat je weet dat je de auto daarvoor ook echt kunt verkopen. Hierdoor weet je in ieder geval wat je auto echt waard is en wat je er voor kunt krijgen.

 

Redenen van auto verkopen

Er zijn talloze redenen om je auto te verkopen. Iedereen heeft zijn eigen redenen. De meest voorkomende redenen waarom een auto verkoop gedaan wordt zijn:

 • Auto heeft een dure reparatie of onderhoudsbeurt nodig (bijv. distributieriem)
 • Auto heeft al veel kilometers gelopen
 • Auto is niet meer betrouwbaar
 • Auto van de zaak, dus privé auto wordt overbodig
 • Gezinsuitbreiding, baby op komst, een grotere auto gewenst
 • Financiële problemen, er is snel geld nodig
 • Auto is overbodig geworden
 • Wij gaan emigreren
 • Ik wil een andere auto kopen omdat ik weer wat nieuws wil
 • Brandstofprijzen worden mij te hoog. Ik wil een auto die beter bij mijn situatie past

 

Niet vergeten

 • Vergeet niet je verzekering op te zeggen als de auto verkocht is. Zonde van je geld.
 • Zorg dat je altijd een vrijwaringsbewijs in handen hebt voordat je de auto meegeeft. Zolang je dit niet hebt, blijf jij de eigenaar en draait op voor alle gevolgen.

Veel succes met je auto verkopen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

21 gedachten over “Auto verkopen”

 1. Ik vind het juist leuk om auto’s te verkopen en ik doe het niet (meer) via Marktplaats. Sinds Marktplaats hun prijzen zo hoog heeft gemaakt kijken niet veel mensen meer naar deze site, de leukste auto’s staan nu nl. op Speurders heb ik gemerkt. Ik herken de verhalen ook helemaal niet die hier staan, ik heb tot dusver altijd wel leuke ervaringen met potentiele kopers.

  Dus wat hier gesteld wordt dat alleen Marktplaats interessant is, nou echt niet, MP is een walhala voor malafide handelaren, echte autoliefhebbers zijn op speurders te vinden. Bijv oldtimers en mooie motoren vindt je daar alleen.

  Je moet gewoon een goede en eerlijke advertentie zetten met duidelijke foto’s. Ik adverteer en verkoop (en koop) al zo’n 25 jaar (voorheen nog via de ouderwetse wijze met de zoekertjes) en nog noot gedoe gehad.

  Beantwoorden
 2. ik woon alleen dus ik hou er nooit zo van als mensen aan de deur komen om te kijken. Moet dan elke keer een vriend of mijn vader bellen zodat ik niet alleen ben als iemand komt kijken.

  Ondanks dat er hier hele goede tips staan over het verkopen als particulier heb ik toch gekozen voor die autoveiling, had er hiervoor nog nooit van gehoord maar dit scheelt mijn vader gigantisch veel op en af reizen voor elke kijker die de auto toch niet koop vanwege een onzichtbaar mankement

  Bedankt voor alle nuttige informatie

  Beantwoorden
 3. @arendshorst
  Je verhaal klinkt mij niet onbekend. Zelfde gehad met toen ik mijn auto verkopen wilde. Aan de telefoon gewoon een jongen die het een prachtige auto vond en graag wilde langskomen. Toen de deurbel ging stond er een hele familie voor de deur die kwam kijken. 5 man in totaal! Mannen waren van buitenlandse afkomst en alleen de jongen waarmee ik aan de telefoon had gezet sprak goed Nederlands.

  De jongen had blijkbaar geen verstand van auto’s want die stond van een afstandje te kijken hoe de rest van z’n familie de auto inspecteerde. Met z’n vieren liepen ze er om heen, de motorkap ging open, ze gingen tegen de wielen duwen met hun voeten en op de motorkap duwen om de vering te testen. Ik voelde me hier zeer onprettig bij.

  Ook bij mij het geval dat ze de auto een geluid hoorde van de dynamo die zogenaamd kapot zou zijn. Ze wilde de auto voor 2000 minder direct meenemen. De auto zou schade hebben gehad, remmen waren versleten., dynamo kapot en ik was duur. Daarna vonden ze dat ik hun voor niets had laten komen, mijn advertentie zij dat de auto goed was.

  Uiteraard niet de auto verkocht aan deze lui. Slechte ervaring met auto zelf verkopen. Volgende dag bij een autoveiling een bod gevraagd en was meer als deze lui er voor wilde geven. Zo zie je maar weer.

  Beantwoorden
 4. Wilde even mijn ervaring delen over mijn auto verkoop op Marktplaats.
  Heb een Mercedes C180 op Marktplaats gezet. Vraagprijs was in eerste instantie 9200 Euro. Omdat ik na 3 dagen nog eigenlijk geen reactie had gekregen had ik hem verlaagd naar 8900 euro. Wellicht zo’n magische grens. Dezelfde avond rond 6 uur kreeg ik een telefoontje van een slecht Nederlands sprekende meneer. Die vroeg wat mijn laagste prijs was. Ik meldde hem dat ik zojuist de prijs al verlaagd had dus eigenlijk niet verder wilde zakken. Volgens hem stonden er meer dezelfde auto’s op die goedkoper waren maar hij vond die van mijn een mooie kleur.
  Na wat onderhandelen wilde hij wel langskomen voor 8600 euro.

  De volgende avond kwam hij langs (in het donker) om de auto te bezichtigen. Hij was niet alleen want had zijn vriend ‘de automonteur’ meegenomen. De automonteur ging direct onder de auto liggen en alles controleren. Daarna ging de motorkap omhoog en werd alles grondig geïnspecteerd door beide heren. De motor werd gestart en er werd onder de motorkap ergens aan getrokken zodat de motor een hoger toerental maakte.
  De ene man mompelde tegen de ander ‘niet goed’. Vervolgens werd ik er bij gehaald en werd mij gevraagd of ik dat geluid ook hoorde. Ik vroeg welk geluid? Hij zei je waterpomp is kapot. Dat kun je horen. Ik ben automonteur en heb er verstand van.
  Daarna vroegen ze om een proefrit. Uiteraard ben ik zelf meegegaan. Je weet immers maar nooit.
  Na de proefrit zei de man ik geef er 7000 voor omdat er hier en daar wat aan de auto mankeert. 7000 vroeg ik hem stellig. We waren over de telefoon al een prijs overeen gekomen van 8600 euro. Dat is ook de prijs waarvoor de auto weg mag en niet voor 7000. Een verschil van 1600 euro. Ja maar meneer zei de man, de waterpomp is kapot en deze motor verbruikt olie dat kun je zien en er zit olie op het motorblok. Deze auto kun je niet verkopen als goede auto. Deze auto is niet goed. Mankeert van alles aan.
  Ik heb die auto dus niet verkocht voor dat belachelijke bedrag.
  De volgende dag ben ik naar de garage gegaan en gevraagd of zij zich konden vinden in de punten die zogenaamd niet goed waren.
  De garage zei, aah een bekend verhaal, dat zijn gewoon handelaren. De auto werd gecontroleerd en was prima in orde. Niets op aan te merken.

  Pas dus op mensen en laat je niet in de maling nemen.

  Beantwoorden
 5. Lang zitten twijfelen hoe ik mijn auto zou verkopen.
  Het is geen marktplaats geworden omdat ik geen zin heb in gezeur aan de deur.
  Anwb betaal je geld zonder dat je weet wat je krijgt.
  Uiteindelijk aan beste autobod een poging gewaagd mijn Opel Astra 2004 te verkopen. Eerst bod gevraagd natuurlijk. Bod van 1900 gekregen en daarvoor ook verkocht.
  Goede afwikkeling. Prijs boven verwachting.

  Beantwoorden
 6. Eens met van Gogh, ANWB zijn een stelletje geldwolven zoals ik ook al las op het forum van Tros radar. Je word inderdaad misleid met een aantrekkelijk bod en na de betaling wordt je afgescheept met een slecht bod.

  Beantwoorden
  • Een bekend verhaal ja. Dat slechte bod komt voort uit het feit dat ze auto’s proberen te slijten ergens in Europa en jij betaald de transportkosten. Als je goed leest op de site dan zie je het een beetje verpakt staan.

   Beantwoorden
 7. Praktische informatie waarmee je wat kunt. Reinigen en poetsen vind ik wel een beetje een hoop werk. Ik haal hem gewoon een keer door de carwash met het duurste programma. Dan krijgt hij ook wel glans. Nog even met een spuitbusje bandenzwart van de Action over de bandjes heen en klaar is kees.

  Beantwoorden
 8. Via de ANWB kun je ook je auto verkopen. Kost ook geld namelijk 30,25 euro. In eerste instantie krijg je een indicatie wat je auto waard is maar daar kun je hem niet voor verkopen. Duur en misleidend. Heb het uiteindelijk niet gedaan. Heb mijn auto via autoveiling verkocht. Leverde tenminste goede prijs op waarvoor ik wel echt kon verkopen.

  Beantwoorden
 9. Bij marktplaats kun je tegenwoordig ook je auto verkopen aan een dealer. Je krijgt dan een bod op je auto. Deze grap kost je 30 euro! Niet doen. Maak gewoon gebruik van gratis alternatieven zoals beste autobod. Die vragen je tenminste geen geld voor een bod.

  Beantwoorden
 10. Gewoon je auto inruilen of via een auto veiling verkopen. Dan ben je van dat gedoe af. In alle gevallen kost het je gewoon geld. Bij particulier auto verkopen moet je rekening houden dan mensen gaan onderhandelen. Gaat immers ook om een hoop geld.

  Beantwoorden
 11. Vind auto verkopen ook niet een leuke bezigheid. Je spreekt vooraf een prijs af met de potentiële koper (marktplaat) en dan komt hij langs. In de mail was hij aardig en zeer geïnteresseerd. In persoon is het een stugge kwal die flink gaat afdingen.

  Mijn Volkswagen Golf 2.0 Tdi uit 2005 had ik op internet gezet voor 6000. Die koper had een bod gedaan van 5800. Ik mailde hem terug dat ik er 6000 voor vroeg. Hij antwoorde: daar komen we wel uit, mag ik je adres.

  Eenmaal aangekomen (was hij ook nog te laat) kwam hij naar de auto kijken. Ook zoals mijn buurman hierboven aangaf een wannabe automonteur. Onder de motorkap kijken en voelen aan slangen, oliedop losdraaien enz enz. Toen ging hij zeuren dat er van dat gele spul in de oliedop zat en dat dat een teken was dat de koppakking lekte. Hij zij deze auto gaat binnenkort kapot. Die kun je niet verkopen. Dan komen mensen terug aan je deur. Die moet je eerst laten repareren voordat je hem verkoopt. Ik was op dat moment verrast omdat hij heel overtuigend was. Hij zij ik wil je er 5000 voor geven en dan laat ik die reparatie zelf wel uitvoeren. Die reparatie koste volgens hem meer dan 1000 euro maar hij wist wel een adresje.
  Na wat twijfelen ging ik akkoord. Achteraf ging ik toch informeren hoe dat zat met dat gele spul. Iemand van de garage vroeg als eerste aan mij of ik veel korte stukjes reed. Ik zei ja. Hij zei dat het normaal was. Het is een mengsel van condens en olie. Dat krijg je als je veel korte stukjes rijdt. Ik voel me nu behoorlijk in de maling genomen en heb 1000 euro verloren. Hier heb ik echt nachten van wakker gelegen.
  Volgende keer dan maar inruilen of iets anders want dan heb je al dan gezeur en gedoe niet.

  Beantwoorden
  • Zulke dingen weet je van te voren niet. Je hebt er gehaaide types tussen zitten hoor. Ik doe ook niet meer een auto verkopen via marktplaats. Ik kreeg 2 figuren aan de deur die uit zijn dak ging omdat ik een klein deukje (pitje) bij de tankdop niet had vermeld in de advertentie en eiste benzinegeld terug omdat hij voor niets was gekomen. Iets wat mij niet eens was opgevallen. De auto is 13 jaar oud, wat verwacht je zelf? Uiteindelijk wilde hij dus de auto voor 400 euro minder meenemen of 100 euro benzinegeld omdat ze 150km terug moesten rijden. Dit tweetal deed dit gewoon met voorbedachte rade. De afzetters. Voor een auto van 1200 euro wilde ze nog maar 800 euro geven. Uiteindelijk hebben ze hem voor 950 meegenomen.

   Beantwoorden
 12. Een auto verkopen is niet leuk. Altijd rare types die naar je auto komen kijken en dan er onder gaan liggen en zelf de automonteur uit gaan hangen. In het dagelijks leven zitten ze gewoon op kantoor 😛

  Beantwoorden

Plaats een reactie