NAP – Nationale autopas

nationale autopasAls je een auto verkoopt met een NAP dan is dan een toegevoegde waarde.

De NAP, Nationale Autopas, is een registratiesysteem waarbij de kilometerstanden worden geregistreerd bij elk garagebezoek. Op deze manier kun je achterhalen of een auto echt kilometerstanden heeft en dat ze niet zijn teruggedraaid.

nap certificaat5 op de 100 auto’s heeft een teruggedraaide kilometerteller. Waarom? Een auto met minder kilometers op de teller is meer geld waard. Vanaf 1 januari 2014 is terugdraaien van de kilometerstand verboden geworden in Nederland. Sinds 1991 bestaat het NAP systeem dus bijna elke auto die je koopt is ongetwijfeld in het NAP opgenomen.

Via internet kun je eenvoudig controleren wat de laatst bekende kilometerstand is. Dit kan op de website van autopas.nl. Ook kun je hier een rapport opvragen welke je krijgt thuisgestuurd.

Een auto verkopen met een NAP is dus een meerwaarde en wekt meer vertrouwen. De nieuwe koper krijgt de zekerheid dat de kilometerstand klopt.

Tevens heeft per 1 januari 2014 de RDW de kilometerregistratie overgenomen en in eigen beheer. Stichting Nationale Autopas en de RDW zijn dus nu een.