Brandgat in je autostoel repareren

Speciaal voor de mensen die in de auto roken of een auto hebben waarin is gerookt en er een klein ongelukje in is gebeurt.

Een brandgaatje in je autostoel wordt vaak veroorzaakt door een stukje gloeiend as dat op de stoel terecht komt. Dit fenomeen zie je vaker op autobekleding voorbij komen.

Een brandgat in je stoel, hoe los je het op?

Niet getreurd want er is iets aan te doen!

Mogelijkheden om een beschadigde autostoel te verstellen:

  1. Laten repareren = duur
  2. Stoelhoezen = niet altijd mooi
  3. Zelf repareren = makkelijk en goedkoop

Wat heb je nodig

Veel materialen en gereedschappen heb je niet nodig. Het belangrijkste is naald en draad. Het draad (garen) moet wel in dezelfde of bijna zelfde kleur zijn als je stoelbekleding.  Dit zal de grootste zoektocht worden. Als je de juiste kleur garen hebt bemachtigd, kun je aan de slag. Er zijn (reis) setjes te koop waarin meerdere kleuren garen zitten. Grote kans dat je hier iets aan hebt. Voor de naald kun je het beste een ‘kromme naald’ kopen. Hiermee kun je makkelijker en mooier strakgespannen bekleding mee repareren.

Houdt altijd eerst het garen er naast om te vergelijken of het echt dezelfde kleur is. Hoe beter de kleur overeen komst hoe beter je de beschadiging kunt laten verdwijnen.

Is het gat niet oppervlakkig maar wat dieper dan is ook de schuimrubberen laag aangetast. Deze moet je eerst zien op te vullen. Dit is belangrijk omdat de reparatie dan langer mooi blijft.

In hobbywinkels kun je een stukje schuimrubber bemachtigen. Wellicht heb je een oud matras in de schuur waar je ook een stukje uit kunt halen. Dit zijn op zich ook niet de kosten.

Checklist:

  1. Kromme naald
  2. Garen in de juiste kleur
  3. Eventueel schuimrubber

 

gat stoelbekleding repareren

1. Vul het gat op met een stukje foam/schuimrubber.

brandgat autostoel repareren

2. Verzamel de benodigdheden om de reparatie uit te voeren. Gebruik alleen een kromme naald.

stoelbekleding auto herstellen

3. Naai het gat dicht en leg er kleine knoopjes in. Neem er de tijd voor en doe het op je gemakje.

gat autostoel dichtnaaien

Het eindresultaat is hierboven te zien.

Wil je de auto weer lekker laten ruiken?

1 gedachte over “Brandgat in je autostoel repareren”

  1. Dit ga ik zeker uittesten. Heb namelijk ook een auto onlangs gekocht met een gaatje in de bekleding en zal al te denken hoe ik dat weer mooi ging krijgen. Zat al op Marktplaats enz. te zoeken naar een nieuwe 2de hands stoel. Stoelhoezen vind ik niet om aan te zien.
    Goede tips!

Reacties zijn gesloten.