Auto snel laten glimmen

auto laten glimmenWie wel er niet een glimmende auto voor de deur waarbij voorbijgangers denken dat je hem net heb gekocht? Dat is helemaal niet moeilijk voor elkaar te krijgen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten. De prijs valt reuze mee en je hebt er enorm veel plezier van.

Kun jij je nog herinneren toen jij je 2dehands auto kocht. Hoogstwaarschijnlijk zag hij er als een plaatje uit ook al was hij niet nieuw. Poetsbedrijven weten precies hoe snel snel en makkelijk een auto in showroomstaat moeten brengen. Wij geven je deze tips gratis cadeau. Binnen een paar uurtjes tijd heb jij de auto van binnen en buiten weer als nieuw. Helemaal ideaal als je van plan bent je auto te verkopen. Een auto die er als nieuw uit ziet verkoop je namelijk een stuk sneller.

Stappenplan

We splitsen de showroombehandeling in 2 delen. Deel 1 is de binnenkant en deel 2 is de buitenkant. Logisch is dat je met deel 1 begint. Je werkt in feite van binnen naar buiten.

Deel 1: Binnenkant

Benodigdheden:

 1. Stofzuiger
 2. Plastic tasje (voor je rotzooi)
 3. Glassex of andere ruitenreiniger
 4. Microvezeldoekje
 5. Interieurreiniger (allesreiniger mag ook)
 • Stap 1: haal alle rotzooi uit je auto. Alles wat er niet vanaf de fabriek in thuis hoort haal je er uit. Neem een plastic tas en gooi alles daar in. Later kun je beslissen of je het weggooit of terugplaatst.
 • Stap 2: haal de matten uit de auto en klopt ze uit.
 • Stap 3: stofzuig je auto grondig en stofzuig de matten voordat je ze terug plaatst.
 • stap 4: neem je ramen aan de binnenkant af met glassex. Gebruik hiervoor een schone microvezeldoek.
 • stap 5: reinig je interieur zoals dashboard, stuurkolom en deurpanelen. Een goede interieurreiniger zorgt voor een lichte glans en een lekker geur.

Deel 2: Buitenkant

Benodigdheden:

 1. Autoshampoo met wax (verkrijgbaar bij de autospeciaalzaak) (tip:Meguiars Ultimate Wash&Wax)
 2. Grote spons
 3. Meerdere emmers tenzij je een tuinslang hebt. Afspoelen met koud water
 4. Ultimate Quick Wax van Meguiars (belangrijk component!)
 5. Minimaal 2 microvezeldoekjes
 6. Bandenzwart (kan van de Action. Spuitbus kost +/- 2,- euro)
 7. Zeem
 • Stap 1: wassen – Was je auto met de hand. Doe een dopje autoshampoo met wax in een emmer. Voeg er lauw water aan toe. Was je auto niet helemaal in een keer maar doe dit in fases. Spoel elke fase af. Begin bij het dak, daarna de voorruit en motorkap en dan de rest. Zodra je het volgende deel hebt afgespoeld kun je met een zeem het vorige deel droog maken. Dit voorkomt watervlekken.
 • Stap 2: wielen schoonmaken – Was de wielen van de auto als laatst. Deze hoef je niet af te drogen.
 • Stap 3: poetsen – De auto staat er als het goed is weer keurig netjes bij. Pak nu de Ultimate Quick Wax van Meguiars en schud de fles goed. Met deze Wax zet je de auto vliegensvlug in de was zonder enige moeite. In een half uur ben je hiermee klaar.
  Pak 2 microvezeldoekjes. 1 Doekje gebruik je voor het inwrijven en 1 doekje voor het uitwrijven. Spuit een klein beetje op het oppervlak en wrijf het spul in een cirkelende beweging op je lak. Als je dit gedaan hebt pak je meteen het uitwrijfdoekje en ga je over dezelfde plek heen. Je zult zien dat je meteen resultaat krijgt. Belangrijk is dat je deel voor deel doet. Doe bijvoorbeeld je motorkap in 4 of 5 delen. Gebruik nooit teveel van de Quickwax anders wordt je doekje te nat en heb je meer moeite met uitpoetsen wat juist erg makkelijk moet gaan. Gebruik de QuickWax overigens alleen op de autolak en niet op kunststof.
 • Stap 4: bandenzwart – Spuit de banden in met bandenzwart. Spuit het spul alleen op de banden en niet op de velg of de autolak. Je kunt nadat je alle 4 de banden hebt gedaan er nog een droge doek over heen halen. Hierdoor neemt de glans wat af waardoor ze mooi mat zwart worden. De glans op de banden verdwijnt sowieso na ongeveer 12 uur. Bandenzwart blijft ongeveer 2 weken zijn werk doen en werkt vuil-afstotend.

meguiars ultimate wash en waxmeguiars ultimate quick wax

De producten van het merk Mequiars zijn niet de goedkoopste maar wel de aller beste. Onthoud dat goed gereedschap het halve werk is. Dat geldt ook met deze producten. De shampoo links op de foto is genoeg voor 50 wasbeurten. Daar zul je jaren mee doen. De Quick Wax rechts op de foto is genoeg om een keer of 7 je auto mee te poetsen. De Quick Wax is een absolute musthave om je auto een diepe glans te geven. Hij is snel en supermakkelijk uit te poetsen. Hier heb je geen kracht voor nodig.

2 gedachten over “Auto snel laten glimmen”

 1. Goed uitgelegd. Dit weekend was het toch mooi weer dus heb bi de action microvezeldoekjes gehaald en bij een autowinkel de ultimate wax die hier boven genoemd werd. Het ging nog makkelijker dan ik dacht. Het is net water wat je er op spuit dus hard wrijven is absoluut niet nodig en na een kwartier was de hele auto gedaan en glom als nieuw. Geniaal spul! Kost wel 16 euro maar het is het absoluut waard! Aanrader

Reacties zijn gesloten.