ANWB Lid blijven of niet

anwb wegenwachtBen jij ook lid van de ANWB wegenwacht?

Veel mensen zijn lid van de ANWB pechhulp. Hierdoor kun je aanspraak maken op de wegenwacht indien je met autopech komt te zitten. Voor een aantal mensen is dit lonend en voor een aantal ook weer niet.

Auto’s zijn tegenwoordig behoorlijk betrouwbaar en als je regelmatig onderhoud laat plegen dan hoef je weinig gekke dingen te verwachten. Uiteraard kun je over een pechauto beschikken en heb je meerdere malen per jaar de ANWB pechhulp nodig. Als je geluk hebt dan heb je er de afgelopen 5 jaar geen gebruik van hoeven maken. Dan reist mogelijk de vraag of je wel lid moet blijven aangezien je de hulp toch niet nodig hebt.

Wel of niet lid blijven

anwb pasjeAls je de afgelopen 5 jaar geen gebruik hebt hoeven maken van de ANWB dan ga je op een gegeven moment nadenken of je nog wel lid moet blijven. Je betaald elk jaar dan immers voor niets toch? Het is hetzelfde als meedoen aan een loterij en dan overwegen om te stoppen. De kans dat de prijs valt blijft aanwezig. Dit is ook met autopech. Wat doe je als je pech onderweg krijgt? Wie ga je dan bellen?

Je kunt een sleepdienst bellen of een bekende. Auto’s hebben immers sleepogen en dat is niet voor niets. Deze zit zowel aan de voor- als achterzijde van een auto. Uiteraard heb je wel een geschikt touw nodig die bedoeld is voor het slepen van een auto. Deze is redelijk eenvoudig te bevestigen. Een bekende kan je op deze manier naar een dichts bijzijnde garage slepen zodat je auto daar gerepareerd kan worden. Met of zonder de ANWB pech was je vermoedelijk op dezelfde kosten terecht gekomen. Een sleepdienst pakt het vaak anders aan. Je auto wordt op een autoambulance getakeld en niet gesleept. Vervolgens wordt deze naar een garage naar keuze gebracht. Een sleepdienst kost je al snel 150 euro in tegenstelling tot zo’n 75 euro wat je aan de ANWB jaarlijks betaald ongeacht het aantal keer dat ze je weg moeten slepen.

Ter plaatse oplossen

anwb pechhulpDe ANWB wegenwacht pechhulp stuurt altijd een automonteur naar je toe als je pech hebt. Echter heeft de ANWB geen kofferbak met onderdelen bij zich. Eenvoudige problemen kunnen soms direct opgelost worden zonder nieuwe onderdelen, in ieder geval zodat je naar de dichts bijzijnde garage kunt rijden.

Een lege accu? De ANWB helpt je hierbij. Ze zullen een starthulp inzetten zodat je alsnog de auto kunt starten. Wellicht is er direct een diagnose te stellen waardoor er een lege accu was. Soms is de accu gewoon aan zijn einde maar het kan ook zijn dat je per ongeluk je lichten hebt laten branden. De ANWB kan ter plaatsen voor je meten of de accu correct wordt bijgeladen en of de dynamo goed zijn werk doet.

Mocht je per ongeluk verkeerde brandstof hebben getankt en je komt daar nog op tijd achter, m.a.w. voordat je gaat rijden, dan kan de ANWB je ook te hulp schieten en je brandstoftank leegpompen. Vervolgens kun je de juiste brandstof tanken en je reis vervolgen. Rijden met de verkeerde brandstof kan er toe leiden dat je motor stopt met werken.

Waar is de ANWB nog meer handig voor

vlaggen wereldDe ANWB heeft ook een winkel, verschillende soorten verzekeringen en een tijdschrift. Als lid krijg je extra korting op producten en artikelen. Als je een uitgebreidere dekking neemt wat de pechhulp betreft dan kun je bijvoorbeeld ook aanspraak maken op een leenauto om je vakantie te vervolgen. Jou kapotte auto wordt dan bij de garage naar keuze neergezet en eventueel gerepareerd. De ANWB spreekt alle talen dus ook als je jezelf in het buitenland begeeft en een probleem hebt wat autogerelateerd is en je spreekt de taal niet dan kun je bij de ANWB terecht. Zij kunnen het gesprek van je overnemen.

Mocht je iemand kennen die eigenlijk ook van de ANWB lid zou moeten worden dan kun je deze link gebruiken. Hierdoor ontvang je zelf een cadeaukaart t.w.v. 10 euro als je een nieuw lid aandraagt.

Conclusie

Als ANWB lid profiteer je van een aantal voordelen waaronder de belangrijkste de pechhulp. Dit geeft je een extra zekerheid dat je niet aan je lot overgelaten wordt als je auto het plots begeeft. Autorijden kost nu eenmaal geld en de pechhulp is een absolute uitkomst als je autopech krijgt onderweg.