De populairste vrouwen- en mannenauto’s

Wil jij weten of jouw auto vooral bij mannen of juist vooral bij vrouwen in de smaak valt? Nederlandse autoverzekeraar Hoyhoy heeft een recent onderzoek uitgevoerd onder meer dan 35.000 recentelijk afgesloten autoverzekeringen. Immers is de persoon die de verzekering afsluiten vrijwel altijd de persoon die de auto heeft gekocht.

Fiat 500 is de meest populaire vrouwenauto

Uit het onderzoek blijkt dat de Fiat 500 de meest populaire auto is onder de vrouwen (ruim 73% verzekerd door vrouwen). De meest populaire mannenauto is de Volvo S60 (89% verzekerd door mannen).

Echter, ondanks dat de Fiat 500 het hoogst scoort bij vrouwen is het merk Fiat niet de favoriet. Het favoriete automerk bij de vrouwen is namelijk Mini, terwijl het populairste Mini model slechts staat op plek 11. Het automerk Daewoo komt bij vrouwen op de tweede plaats te staan, maar haalt wederom de top 10 van populairste modellen niet.

[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]

Verschil in populariteit tussen automerken en modellen

Ook bij mannen geldt dat een hoge positie voor een auto model niet per se betekent dat het automerk net zo populair is. Bij de mannen zijn namelijk merken als Landrover (81%), Jaguar (80%) en Lexus (79%) het meest geliefd, terwijl de modellen van deze merken dan weer niet hoog staan in de lijst van favoriete auto modellen. Hierbij moet gezegd worden dat de hoeveelheid modellen van een merk een bepalende factor is.

 

Andere populaire auto’s

Het top 10 lijstje van vrouwen, samengesteld op basis van de afgesloten autoverzekeringen, bestaat verder uit de C2 van Citroen (plek 2 met 67%), de Toyota Aygo (plek 3 met 63%), de Peugeot 107 (plek 4 met 62%), de Kia Picanto (plek 5 met 62%), de Hyundai i10 (plek 6 met 61%), de Volkswagen up! (plek 7 met 59%), de Citroën C1 (plek 8 met 59%), de Hyundai Atos (plek 9 met 58%) en de Chevrolet Matiz (plek 10 met 57%).

Op plek 2 staat bij de mannen de Volvo V70 (84%) en plek 3 is voor de Misubishi Carisma Hatchback (84%). Verschillende modellen van Mercedes-Benz zijn ook erg populair onder de mannen: de S-klasse staat op plek 4 (met 83%) en de E-klasse op plek 6 (met 82% verzekerd door mannen).

 

Je huidige auto verkopen omdat je een andere gaat aanschaffen? Lees dan hier hoe je de waarde van de auto kunt bepalen.