Japanse automerken

De Japanners staan er om bekend om kwalitatief hoogwaardige auto’s te maken. Een Japanner is betrouwbaar. Hieronder vind je achtergrond informatie over de Japanse autofabrikanten.

Welke automerken zijn Japans

Automerk Honda

Honda, ook wel bekend als Honda Motor Company Limited.

honda logoHonda was de eerste Japanse autofabrikant met een speciale luxe merk Acura.
Acura is bedacht in 1986. Naast hun Auto’s produceert Honda ook motoren (tweewielers), tuingereedschap, scheepsmotoren, waterscooters en elektriciteitscentrales. Sinds 1986 is Honda betrokken geweest met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie en bezig geweest met robotica onderzoek en bracht hun Asimo robot in 2000 op de markt. Honda heeft drie vernootschappen in China: Honda China, Dongfeng Honda en Guanqi Honda.

Honda werd de eerste Japanse automaker van de Verenigde Staten en exporteren 108.705 Honda en Acura modellen.

Bekende Honda modellen zijn:


Honda Accord, Honda Civic, Honda Concerto, Honda CR-V, Honda CR-Z, Honda CRX, Honda Element, Honda FR-V, Honda HR-V, Honda Insight, Honda Integra, Honda Jazz, Honda Legend, Honda Logo, Honda N 600, Honda NSX, Honda Prelude, Honda Quintet, Honda S2000, Honda Shuttle en als laatste de Honda Stream.

Automerk Daihatsu

Daihatsu werd in 1951 de opvolger van het 1907 opgerichtte Hatsudoki Seizo Co daihatsu logoLtd. Hatsudoki had samen met de afdeling Engineering van de Universiteit van Osaka, een benzine aangedreven motor ontwikkelt voor kleine stationaire energiecentrales.

In 1954 rolde de 100.000ste Daihatsu van de band af.

Tijdens de jaren ’60 begon Daihatsu met de export naar Europa. Hier had zij pas eind jaren ’80 verkoopsucces. In 1967 begon Toyota samen met Daihatsu aan een samenwerkingsverband. Sinds februari 1992 verdeelt Toyota Daihatsu modellen als onderdeel van de Noord-Amerikaanse distributie. In Japan zijn veel Daihatsu modellen ook wel bekend als Kei Jodosha, oftewel kei auto’s.

De Daihatsu Diesel Motor Manufacturing Company werd in 1966 opgericht als een dochteronderneming voor het produceren van scheepsmotoren en diesel generatoren.

In januari 2011 kondigde Daihatsu aan dat ze minder zou gaan exporteren buiten Europa vanwege de financiële crisis. Naar aanleiding van de financiële crisis daalde de omzet en verkocht een stuk minder auto’s in Europa.

Bekende Daihatsu modellen in Nederland zijn:


Daihatsu Applause, Daihatsu Charade, Daihatsu Charmant, Daihatsu Copen, Daihatsu Cuore, Daihatsu Feroza, Daihatsu Gran Move, Daihatsu HiJet, Daihatsu Matera, Daihatsu Move, Daihatsu Rocky, Daihatsu Sirion, Daihatsu Taft, Daihatsu Trevis, Daihatsu Valéria en de Daihatsu Young RV.

Automerk Infinity

Infinity is het luxemerk van Nissan welke in 1989 in de Verenigde Staten werd infinity logogeïntroduceerd. Honda heeft Acura en Toyota de Lexus als luxemerk. Infinity begon pas in 2008 met de verkoop op de Europese markt. Infinity heeft op dit moment 230 dealers verdeelt over 15 landen. Infinity produceert met name alleen luxe auto’s. Infinity staat voor oneindigheid. Hiermee suggereert de fabrikant auto’s te bouwen die oneindig lang mee kunnen gaan.

Bekende Infinity modellen zijn:


Infinity EX, Infinity FX, Infinity G, Infinity M, Infinity Q en Infinity QX.

Automerk Isuzu

Het automerk Isuzu onderscheid zich door de wat grotere auto’s. Denk hierbij aan tereinwagens , pick-ups en kleine vrachtwagens.

isuzu logoIsuzu Motors Ltd is een Japanse commerciële favrikant voor voertuigen en dieselmotoren  in Tokio , Japan . Haar belangrijkste activiteit is de productie, distributie en verkoop van Isuzu voertuigen en dieselmotoren. Het bedrijf werd opgericht door Yoshisuke Aikawa in 1916, als de Tokyo Gas Company, een Japanse olie en benzine fabrikant, die in 1934 werd gefuseerd met de autofabrikant en werd omgedoopt Isuzu, na Isuzu River.

Isuzu heeft assemblage en fabrieken in de Japanse stad Fujisawa, alsmede in de departementen Tochigi en Hokkaidō . Isuzu is beroemd voor de productie van commerciële voertuigen en dieselmotoren. Isuzu-branded voertuigen worden verkocht in de meeste commerciële markten wereldwijd.

In 2004 werd Isuzu opnieuw gelanceerd in Europa, voornamelijk de verkoop van voertuigen die zijn vervaardigd door General Motors en steken in onderstaande Isuzu. Tegen 2009, had Isuzu meer dan 21 miljoen dieselmotoren, die kan worden gevonden in voertuigen over de hele wereld geproduceerd. Isuzu dieselmotoren worden gebruikt door Renault-Nissan Alliantie en General Motors . Een dochteronderneming die werd opgericht in 1984 ontwikkelt een reeks van minibus, stadsbus en streekbussen voor Turkije.

Bekende Isuzu modellen zijn:


Isuzu Amigo, Isuzu D-max, Isuzu N-serie, Isuzu Pick-up, Isuzu Rodeo en de Isuzu Trooper 4×4

Automerk Lexus 

Lexus is het luxemerk van Toyota.

lexus logoLexus werd als eerst geïntroduceerd in 1989 in de Verenigde Staten. Lexus wordt nu wereldwijd verkocht en is uitgegroeid tot Japans grootste verkopende merk van premium auto’s. De Lexus wordt verkocht in meer dan 70 landen en gebieden wereldwijd. Lexus heeft haar hoofdkantoor in Nagoya, Japan. Operationele centra zijn gevestigd in Brussel, België, en Torrance, Californië (Amerika).

Lexus is ontstaan ​​uit een clandestiene vlaggenschip sedan genaamd de F1. De lancering van de originele Lexus LS was in 1989. Vervolgens heeft de divisie de sedan , coupe , cabriolet en SUV toegevoegd. In 2005 was er een hybride versie van de RX crossover.

Bekende Lexus modellen zijn:

Lexus CT 200 h, Lexus GS, Lexus GX, Lexus IS, Lexus LS, Lexus LX, Lexus RX en de Lexus SC-serie.

Automerk Mazda

Mazda is een Japanse automaker gevestigd in Fuchū, Japan. 

mazda logoIn 2007 produceerde Mazda bijna 1,3 miljoen voertuigen voor de wereldwijde verkoop. Meerendeel, bijna 1 miljoen, werd geproduceerd in het de Japanse fabriek. De rest werd geproduceerd in andere fabrieken wereldwijd. In 2011 was Mazda de vijftiende grootste automaker van de wereldwijde autoproductie. 

Maxda begon in 1920 onder de naam Tu Cork Kogyo Co, Ltd. Pas in 1931 werd het bedrijf omgedoopt en droeg de naam Mazda. Toentertijd produceerde ze werktuigmachines en wapens. Pas vanaf 1960 begon Mazda met het bouwen van auto’s. De Maxda R360 was hun eerste auto. Vervolgens kwamen er meer modellen op de markt.

Tussen 1979 en 2010 had Mazda een samenwerkingsverband met Ford. Hieruit zijn de Ford Laser, Ford Escort, Ford Telstar en de Ford Probe uit voort.

Wankel-motor

wankel motor principeMazda ontwikkelde ook de Wankel-motor welke een succes waren in de racewereld. De Wankel-motor werkt niet met cilinders en zuigers maar is gebouwd rond een driehoekige trommel. De voordelen zijn dat de Wankel-motor trillingsarm is, een een minimum aan bewegende onderdelen is en dat er een enorme acceleratie haalbaar is. Het nadeel is dat het brandstofverbruik een stuk hoger ligt dan dat van een normale cilinder/zuigercombinatie. Hiernaast zie je een animatie van de werking van een Wankel-motor. De Mazda RX-8 heeft bijvoorbeeld een Wankel-motor.

Bekende Mazda modellen zijn:


Mazda 121, Mazda 323, Mazda 626, Mazda CX-5, Mazda CX-7, Mazda CX-9, Mazda Demio, Mazda Legato, Mazda MX-3, Mazda MX-5, Mazda MX-6, Mazda Premacy, Mazda RX-7, Mazda RX-8, Mazda Tribute en de Mazda Xedos

Mazda verkopen?

Automerk Mitsubishi

Het Mitsubishi bedrijf werd opgericht als een scheepvaart onderneming door Yataro mitsubishi logoIwasaki in 1870. In 1873 werd de naam veranderd in Mitsubishi Shokai . De naam Mitsubishi bestaat uit twee delen: “Mitsu” wat betekent ‘drie’ en “hishi ” betekend ‘ruit’, hetgeen tot uiting komt in het logo. Het is ook vertaald  naar drie diamanten.

Mitusishi is begonnen in de scheepsbouw en het bedrijf werd verder uitgebouwd om vliegtuigen te gaan bouwen.

Mitsubishi kocht in 1881 kolenmijnen om stoomschepen zelf te kunnen voorzien van brandstof. Later breidde het bedrijf zich uit en hield zich bezig in de sectoren papier , staal , glas , elektrische apparatuur (elektronica), vliegtuigen , olie en vastgoed.

In 1989 werd Hirokazu Nakamura de nieuwe directeur en begon aan de ontwikkeling een een nieuwe SUV lijn. De Pajero werd meteen een succes.
In 1991 werd NedCar opgericht waar Volvo’s en Mitsubishi samen van dezelfde lopende band kwamen. 2 Jaar later kocht Mitsubishi Volvo uit en is sindsdien 100% eigenaar van de Nederlandse autofabriek.

Bekende Mitsubishi modellen zijn:

Mitsubishi 3000GT, Mitsubishi ASX, Mitsubishi Canter, Mitsubishi Carisma, Mitsubishi Celeste, Mitsubishi Colt, Mitsubishi Cordia, Mitsubishi Eclipse, Mitsubishi Galant, Mitsubishi Grandis, Mitsubishi L200/L300/L400, Mitsubishi Lancer, Mitsubishi Outlander, Mitsubishi Pajero, Mitsubishi Sapporo, Mitsubishi Sigma, Mitsubishi Space Star, Mitsubishi Space Wagon, Mitsubishi Starion, Mitsubishi Tredia en de Mitsubishi i-MiEV.

Automerk Nissan


Het bedrijf Nissan is in een nauwe alliantie met Renault. Carlos Ghosn serveert bij CEO van nissan logobeide, technologie en productie-sites worden gedeeld. Nissan is in allianties en werkt samen met andere autofabrikanten over de hele wereld.

Nissan Motor Company verkoopt haar auto’s onder de Nissan, InfinitiDatsun, en NISMO merken.

Nissan was de zesde grootste automaker in de wereld achter Toyota , General Motors , Volkswagen Group , Hyundai Motor Group en Ford in 2012. Bij elkaar genomen, zou de Alliantie Renault-Nissan ‘s werelds vierde grootste automaker. Nissan is de toonaangevende Japanse merk in China, Rusland en Mexico.

In 1999 werd Nissan geconfronteerd met ernstige financiële moeilijkheden. Nissan is opdat moment een samenwerking aangegaan met Renault SA in Frankrijk.

De Renault-Nissan Alliantie heeft jaren geëvolueerd naar Renault bezit en bezit 43,4% van de aandelen van Nissan, terwijl Nissan’s bezit 15% is van de aandelen Renault. De alliantie zelf wordt opgenomen als de Renault-Nissan BV, opgericht op 28 maart 2002 naar Nederlands recht. Renault-Nissan BV blijft ook eigendom van Renault en Nissan. 

Bekende Nissan modellen zijn:


Nissan 100NX, Nissan 200SX, Nissan 300ZX, Nissan 350Z, Nissan 370Z, Nissan Almera, Nissan Almera Tino, Nissan Atleon, Nissan Bluebird, Nissan Bube, Nissan GT-R, Nissan Interstar, Nissan Juke, Nissan Kubistar, Nissan Maxima, Nissan Micra, Nissan Murano, Nissan Navara, Nissan Note, Nissan Pathfinder, Nissan Patrol, Nissan Pixo, Nissan Primera, Nissan Pulsar, Nissan Qashqai, Nissan Quest, Nissan Serena, Nissan Skyline en Nissan X-reail.

Automerk Sabaru

Subaru is de auto-divisie van de Japanse transport conglomeraat Fuji Heavy Industries (FHI), de zesentwintigste grootste automaker van de wereldwijde productie in 2011. 

subaru logoSubaru staat bekend om zijn gebruik van de boxermotor lay-out in de meeste van zijn voertuigen boven de 1500 cc, alsmede het gebruik van de vierwielaandrijving drive-trein lay-out sinds 1972, met het steeds standaard uitrusting voor middelgrote en kleinere auto’s in de meeste internationale markten vanaf 1996, en nu standaard in de meeste Noord-Amerikaanse markt Subaru voertuigen. De enige uitzondering is de RWD BRZ geïntroduceerd in 2012. Subaru biedt ook turbocharged versies van hun personenauto’s, zoals de Subaru Impreza WRX .

Fuji Heavy Industries , het moederbedrijf van Subaru, bevindt zich momenteel in een gedeeltelijke samenwerking met Toyota Motor Corporation , die 16,5% van FHI bezit. 

Subaru is de Japanse naam voor de Pleiaden ster cluster (M45, van “De zeven zusters”), die op zijn beurt inspireert de Subaru-logo en zinspeelt op de bedrijven die gefuseerd tot FHI creëren.

Nissan had een belang van 20% in 1968 gedurende een periode van door de overheid bevolen samenvoeging van de Japanse auto-industrie om het concurrentievermogen onder het bestuur van verbetering verworven premier Eisaku Sato . Nissan zou FHI bus productie capaciteit en expertise voor hun te gebruiken Nissan Diesel lijn van bussen. Op zijn beurt, veel Subaru voertuigen, zelfs vandaag de dag, gebruiken onderdelen van de Nissan productie keiretsu . De Subaru automatische transmissie, die bekend staat als de 4EAT , wordt ook gebruikt in de eerste generatie Nissan Pathfinder . Speculatie heeft gesuggereerd dat het was dat Subaru introduceerde Renault Nissan, toen Renault gevraagd om hulp bij vierwielaandrijving (AWD) technologie, en toen FHI vertelde Renault om hun plannen met Nissan bespreken, kunnen de besprekingen een factor die bijdraagt ​​tot het zijn geweest momenteel succesvolle Renault-Nissan Alliantie.

Bij de overname van Nissan door Renault , werd haar 20%-belang verkocht aan General Motors in 1999. Troy Clarke, van General Motors diende als vertegenwoordiger bij Fuji Heavy Industries op hun corporate board. Gedurende die tijd, werd de Subaru Forester verkocht als Chevrolet Forester in India , in ruil voor de Opel Zafira wordt verkocht als een Subaru Traviq in Japan . Ook werd de Chevrolet Borrego concept gepresenteerd in 2002, een cross-over coupe / pick-up truck is afgeleid van de Japanse markt Legacy Turbo platform. Tijdens de korte periode General Motors, een ” badge engineering ” Impreza werd verkocht in de Verenigde Staten als de Saab 9-2X . Een SUV ( Subaru Tribeca / SAAB 9-6X) werd ook gepland maar de SAAB versie niet gaan, en styling werd hergebruikt in de 2008 Tribeca vernieuwen. 

Bekende Subaru modellen zijn:

Subaru BRZ, Subaru  Forester, Subaru Impreza, Subaru Justy, Subaru Legacy, Subaru Mini Jumbo, Subaru Outback, Subaru Trezia, Subaru Tribeca, Subaru Vivio en de Subaru XV.

Automerk Suzuki


Suzuki Motor Corporation is een Japanse multinational met een hoofdzetel in Minami-ku Hamamatsu, Japan, die is gespecialiseerd in de productie van auto’s, four-wheel suzuki logodrive auto’s, motoren, all- terrain vehicles (ATV’s), buitenboordmotoren scheepsmotoren, rolstoelen en een verscheidenheid aan andere kleine inwendige verbranding motoren.

In 2011, Suzuki was de tiende grootste automaker van de wereldwijde productie. Suzuki telt meer dan 45.000 werknemers en heeft 35 belangrijkste productiefaciliteiten verspreid over 133 distributeurs in 192 landen. Volgens de statistieken van de Japan Automobile Manufacturers Association ( JAMA), Suzuki is op een na grootste fabrikant van kleine auto’s en vrachtwagens van Japan.

In 1953 scoorde Suzuki de eerste van vele overwinningen bij de kleine 60cc  motorfietsen. In 1954 produceerde Suzuki ruim 6.000 motorfietsen per maand en had officieel veranderde haar naam in Suzuki Motor Co, Ltd. Na het succes van haar eerste motorfietsen, creëerde Suzuki een nog succesvollere auto; de Suzuki Suzulight.

Bekende Suzuki modellen zijn:


Suzuki Alto, Suzuki Baleno, Suzuki Cappuccino, Suzuki Grand Vitara, Suzuki Ignis, Suzuki Jumny, Suzuki Liana, Suzuki Samurai, Suzuki Splash, Suzuki Swift, Suzuki SX4, Suzuki Vitara, Suzuki Wagon R+ en de Suzuki X-90.

Automerk Toyota

Toyota Motor Corporation, Toyota Jidosha KK, is een Japanse automaker. Het hoofdkantoor van Toyota zit in Aichi, Japan. In 2013 de multinational bestond uit 333.498 toyota logowerknemers wereldwijd en, met ingang van maart 2013, is dit het dertiende-grootste bedrijf in de wereld vanwege de inkomsten.

Het bedrijf werd opgericht door Kiichiro Toyoda in 1937 als een spin-off van zijn vaders bedrijf Toyota Industries om auto’s te maken. Drie jaar eerder, in 1934, creëerde zijn eerste product, de Type A motor. In 1936 haar eerste personenauto, de Toyota AA. Toyota Motor Corporation produceert voertuigen onder 5 merken, waaronder het merk Toyota, Hino, Lexus, Ranz en Scion. Het houdt ook een belang van 51,2% in Daihatsu, een belang van 16,66% in Fuji Heavy Industries, een belang van 5,9% in Isuzu, en een belang van 0,27% in Tesla.

Toyota introduceerde een nieuwe wereldwijde logo in oktober 1989 ter gelegenheid van het 50ste jaar van het bedrijf, en om hem te onderscheiden van de onlangs vrijgegeven luxe merk Lexus. Het logo maakte zijn debuut op de 1989 Toyota Celsior en al snel wereldwijde erkenning. De drie ovalen in de nieuw logo combineren om de letter “T”, wat staat voor Toyota vormen. De overlapping van de twee loodrechte ovalen binnen de grotere ovale vormen de wederzijds voordelige relatie en het vertrouwen tussen de klant en het bedrijf, terwijl de grotere ovale omliggende beide innerlijke ovalen vertegenwoordigt de globale expansie van Toyota’s technologie en onbeperkte mogelijkheden voor de toekomst.

Bekende Toyota modellen zijn:

Toyota Auris, Toyota Avensis, Toyota Aygo, Toyota Camry, Toyota Carina, Toyota Celica, Toyota Corolla, Toyota Corona, Toyota GT86, Toyota HiAce, Toyota HiLux, Toyota iQ, Toyota Highlander, Toyota Land Cruiser 70/90/100/v8, Toyota MR2, Toyota Paseo, Toyota Picnic, Toyota Previa, Toyota Prius, Toyota RAV4, Toyota Verso, Toyota Yaris en de Toyota Tundra.

 Toyota verkopen?

Plaats een reactie