Inspiratie voor het tunen van je auto

Of je nu je net gekochte auto wilt opleuken, of juist je auto aantrekkelijker wilt maken voor de volgende potentiële koper: het pimpen van je auto kun je doen voor verschillende redenen. Maar: zoveel mensen als er zijn, zoveel meningen bestaan er ook. De een zweert bij alleen het stylen of pimpen, dat willen zeggen het uiterlijk vertoon: de bodykits, speciale verf, bestickering, etcetera. Bij de ander gaat het juist om de tuning: het goed afstellen van een apparaat voor beter vermogen en betere prestaties van de auto.  

Of je nu alleen de dingen onder de kap of juist alleen alles aan de buitenkant wilt aanpakken, in dit artikel geven de mensen van Pure Tuning ter inspiratie een aantal voorbeelden van auto´s die perfect getuned zijn.

 

Alpina B5 Touring

Wat vaak het probleem kan zijn met tuning is dat het standaard karakter van de auto compleet verdwijnt. Je kunt je Volvo V60 wel 400 pk geven, maar dan nóg blijft het maar een V60. Daarnaast zijn tuningsprojecten zo extreem dat de rijdbaarheid van het voertuig drastisch is verminderd.
hoogste-prijs-terug
Een van de meest geslaagde voorbeelden van een optimaal getunede auto is de Alpina B5 Tuning Jahre. Deze is op alle punten net even iets beter dan de auto waarvan hij is afgeleid, namelijk de BMW 550i Touring. De specificaties zijn op z’n zachtst gezegd zeer indrukwekkend en de wijzigingen aan de buitenkant zijn subtiel en trekken niet al te veel de aandacht.

RUF Turbo Florio

Een andere prachtige getunede wagen is de RUF Turbo Florio. Deze is afgeleid van de Porsche 911. Deze getunede auto is zo geslaagd omdat werkelijk alles met 25% wordt aangepast: 25% meer vermogen, 25% beter onderstel en 25% betere remmen. Door je aan deze 25% grens te houden blijft de rijdbaarheid optimaal, en kun je de auto op alle gebieden een stuk beter maken.

Veel tuning specialisten houden zich hier niet aan vanwege de hoge kosten die je hebt wanneer je alles aanpakt, en niet bijvoorbeeld alleen de velgen, carbon onderdelen of opvoeringen van de motor.[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]