Auto verkopen, wat heb ik nodig

Je wilt je auto gaan verkopen. Nu is de vraag, wat heb je nodig om dit te doen? Omdat de auto op jouw naam staat ben jij de eigenaar. Wanneer je de auto verkoopt dan moet de auto op naam komen te staan van de koper. Op deze pagina lees je hier alles over.

 

Je auto verkopen

rode-kleine-autoHet maakt niet uit of je de auto gaat verkopen aan een particulier, een handelaar, een inkoper, een garage of een autohandelaar. Ook maakt het niet uit of je de auto gaat inruilen. In alle gevallen heb je dezelfde dingen nodig om je auto te kunnen verkopen en dat zijn de autopapieren.

[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]

De autopapieren

kentekenpasjeDe autopapieren is het kentekenbewijs van de auto. Vroeger waren dat papieren. Wie na 1 januari 2014 een auto heeft gekocht beschikt niet meer over de normale papieren maar over een kentekenpas. De kentekenpas lijkt op een bankpas en is groen van kleur. De kentekenpas is de vervanger en vervangt meerdere kentekendelen.

 

Papieren kentekenbewijs

Het papieren kentekenbewijs bestaat uit:

  1. Voertuigbewijs
  2. Tenaamstelling
  3. Overschrijvingsbewijs

Normaal bewaar je het overschrijvingsbewijs op een veilige plek en houdt deze los van de overige papieren. Alleen wanneer de set compleet is kun je de auto verkopen en overschrijven naar een nieuwe eigenaar.

kentekenbewijs-papier-3-delen

kentekenbewijs in bankpas formaat

In tegenstelling tot de papieren versie is de kentekenpas in 2 gedeeltes uitgevoerd.

Deel 1 is de kentekenpas welke groen is van kleur en beschikt over een chip.
Deel 2 is een wit A4’tje met bovenin de RDW logo. Dit papier heb je destijds ontvangen samen met de kentekenpas. Dit papier bevat de tenaamstellingscode.

Met deze 2 stukken kun je de auto overschrijven en dus verkopen.

 

Meer over het 2de deel van de witte brief

Als het goed is zijn de 4 lege vakjes ingevuld met 4 cijfers. Toen je de auto overschreef op jouw naam kreeg je deze cijfers namelijk in bezit. Deze moeten ingevuld worden op het formulier op de tenaamstellingscode compleet te maken.

kentekenbewijs-kentekenpas-tenaamstellingscode

Ik ben een deel van mijn kentekenpapieren kwijt

Wanneer je een meer dan een gedeelte van je kentekenpapieren niet kunt terugvinden en dus kwijt bent dan is er gelukkig weinig aan de hand. Je moet wel even wachten met je auto verkopen totdat je alle papieren weer in bezit hebt. Wat te doen? Ga naar de website van de RDW en vraag het kentekenbewijs opnieuw aan. Hier zitten wel kosten aan verbonden wat zo rond de 37,- euro ligt. Het kentekenbewijs wordt naar het adres gestuurd waar de auto ook geregistreerd staat. Je ontvangt een compleet nieuwe set welke alle delen vervangt. Heb je alles in bezit dan kun je de auto verkopen.

 

Alleen het A4 papier met tenaamstellingscode kwijt

Ben je alleen het A4 papier kwijt met de tenaamstellingscode, dan kun je voor slechts 1 euro een nieuw papier aanvragen. Ook dit doe je via de website van de RDW.

 

Meer info? Bekijk de video

Auto verkopen? Lees hoe je dat het beste kunt aanpakken.

1 gedachte over “Auto verkopen, wat heb ik nodig”

Reacties zijn gesloten.