Auto laten ruiken als nieuw

stinkende autoNieuwe auto’s maar ook auto’s die je koopt bij het garagebedrijf ruiken altijd naar een nieuwe auto, tenminste als je geluk hebt en er niet eerder in is gerookt.

Hoe krijg je vieze luchtjes uit de auto en hoe laat je de auto weer als nieuw ruiken? Als je de auto verkoopt en hij ruikt als nieuw dan is dat een dik pluspunt. Stinkt je auto dan willen mensen meteen iets van de prijs af of verkoop je de auto niet eens.

Vieze luchtjes uit je auto krijgen

luchtreiniger autoEr zijn apparaten die de vieze luchtjes uit de auto kunnen krijgen. Deze apparaten breken deeltjes af op moleculair niveau waardoor je ze niet meer ruikt. Dit werkt ook voor auto’s waarin gerookt is of honden in zijn geweest.

Dit apparaat heet een ionisator (extrator). De zware jongens zijn te huur bij verhuurbedrijven. Het wordt ook wel eens een ozon apparaat genoemd. De behandeling noemt met een ozonbehandeling.

Ze bestaan ook in een mini uitvoering welke je gewoon op de sigaretten aanstekerplug kunt aansluiten. Deze werken lang niet zo snel maar na een paar weken ermee te hebben gereden is het verschil duidelijk merkbaar.

Je auto laten ruiken naar een nieuwe auto

Heerlijk niet, om de geur van nieuwe auto’s op te snuiven. Geuren doen wat met je. Ze kunnen je stemming beïnvloeden. Denk maar eens aan nare luchtjes. Daar wordt jij niet vrolijk van.

nieuwe auto geurSommige zeggen dat de ‘nieuwe auto geur’ ontstaat door de lijm die gebruikt is. Anderen zeggen dat het de oplosmiddelen zijn. Ook leren bekleding kan een bepaalde geur doen vrijkomen.

Het juiste middel dat de auto laat ruiken als nieuw is heel moeilijk te vinden in de handel. Niets zal het echte effect nabootsen.

Om toch een beetje ‘de nieuwe auto geur‘ te krijgen kun je het volgende doen:

 • Leeghalen – Haal de auto helemaal leeg
 • Stofzuigen – Stofzuig de auto grondig
 • Automatten – Verwijder ook de automatten en klop ze uit
 • Ramen – Reinig alle ramen binnenin
 • Interieur – Gebruik een cockpit spray om het kunststof interieur te reinigen. Neem hierbij ook de deurpanelen mee.
 • Lederen bekleding – Gebruik bij lederen bekleding een leer reiniger. Dit heeft veel effect op de geur die later achterblijft.
 • Stoffen bekleding – Gebruik een bekleding reiniger of stoffen bekleding. De stoelen en achterbank nemen veel oppervlak in beslag wat ook veel geur kan verspreiden. Vergeet niet de automatten ook te reinigen met de bekleding reiniger. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een nagelborstel of afwasborstel.
 • Hemel – Het hemeltje is een groot stoffen oppervlak en hierin kunnen vieze luchtjes blijven hangen. Pas wel op met schoonmaken omdat je ook vlekken kunt veroorzaken die er veel moeilijker uitgaan. Je zou het volgende middel kunnen proberen indien je geen ionisator gaat gebruiken: -> EcoCar luchtverfrisser. Dit middel breekt geurmoleculen op een natuurlijk wijze af.

Plan B

dennenboom geurUiteraard zijn er andere manieren om een bepaalde geur aan je auto mee te geven welke overheersen. Denk aan de standaard luchtverfrisser. Dit ruikt echter nog steeds niet als een ‘nieuwe auto geur’.

Tectyl heeft ook wel iets wel een nieuwe auto geur. Of het heel gezond is om in te ademen is een tweede maar je zou dit in een bakje kunnen smeren en een paar dagen in de auto laten staan.

Het is ook in spuitbussen te verkrijgen wat je onder de stoel of onder het dashboard zou kunnen spuiten.

6 gedachten over “Auto laten ruiken als nieuw”

 1. Ik heb een prachtige tweedehands gekocht maaaaaar na enkele dagen was die aan het stinken walgelijk !! een rijk gelijkaardig aan koestront maar blijkbaar moet het iets geweest zijn van een dood beest dat in de wagen moet gelegen hebben , in alle geval achterbanken verweiderd , matten eruit en dan alle tapijt geschrobt met een oplossing van warmawter met enzymen , de goedkoopste enzymen zitten in het hele goedkope waspoeder van Aldi of Colruit , kijk op de verpakking does het is gewoon waspôeder dat geen parfum bevat en ook geen reukjes achterlaat , de enzymen doden de bacteries in de stoffen en na enkele dagen laten staan is reeds voor 95% alle geur eruit , blijft nu nog te doen de hemel in de auto en dan denk ik dat ik hem helemaal reukvrij heb . de hint van nieuwe rubberband in de wagen te leggen laat de wagen naar rubber ruiken , als je dat graag ruiukt OK maar daarmee is het probleem niet opgelost ; Enzymen lossen dat wel op , die doden alle bacterieen die anders nog verder groeien en opnieuw beginnen stinken ; Ik had eerst bicarbonaat geprobeert maar dat hielp niet . Bicarbonaat ( baking powder) werkt heel traag voor bvb een kast of een frigo , ik heb vochtmuffe geur uit aanrechtkasten weggekregen ermee maar het heeft wel 2 jaar geduurd , in het geval van de auto werkte het niet . ik heb naderhand lange haren gevonden tussen de zittingen waarschijnlijk van een dier , een soort nesthaar en ik vermoed dat de vorige eigenaars allerlei hebben geprobeerd om de reuk uit de auto te krijgen of hem teneinde raad gewoon verkocht ; Dus ENZYMEN lossen veel reukprobelem op .

 2. Simpel te doen.
  Deden wij altijd in de showroom
  Leg gewoon een nieuwe band aantal dagen in de kofferbak. Luchtjes verdwijnen en de auto ruikt ‘nieuw’

 3. Vorig jaar een auto gekocht waarin gerookt was en daarna zo’n apparaat er in gezet die de lucht reinigt. Het rook daarna heel apart. Geen rokers geur meer. Het rook niet vies. Eerder naar een nieuw product of iets. Ga het toch weer eens proberen want het was niet onaangenaam en volgens mij een stuk gezonder.

 4. Ben ik echt een tijd naar op zoek geweest maar is echt lastig te vinden. Geen enkele auto speciaalzaak heeft iets.

  Ik ga dat toch een proberen met dat tectyl.

Reacties zijn gesloten.