7 handige auto was tips

In dit artikel geven wij je 7 handige tips hoe je jouw auto kunt wassen met een goed en veilig resultaat. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om naar de carwash te rijden, en zelf je handen niet vuil te maken. Echter laten de meeste wasstraten kleine krasjes op je lak achter, die je er moeilijk uitgepoetst krijgt. Met de hand een auto wassen is niet alleen goed vanwege de beweging die je krijgt, maar wordt je auto ook beter schoon en is de kans op beschadigen van de lak het kleinst.

Wij raden aan om met het auto wassen te beginnen, nadat je de auto aan de binnenkant klaar hebt. Stel je nog de matten moet uitkloppen, dan kun je dit beter doen in de buurt van een vieze auto, dan een die net gewassen is.

 

microvezel spons

Welke spons is het beste

Met de spons was je de auto, en de juiste spons is heel belangrijk. Een huis-, tuin-, en keukenspons is niet de beste keuze omdat het zand en vuil zich in de spons kan ophopen. Een microvezel spons is hiervoor de beste keuze.

[desktoponly]
banner auto verkopen[/desktoponly]
[mobileonly]
gratis bod op auto[/mobileonly]

Schoon water

schoon waterVervers regelmatig het water, want in zwart/troebel water drijft vuil, zand en andere troep. Ook dit kan weer krasjes veroorzaken, en met vies water wordt je auto niet maximaal schoon. Het beste kun je een grote emmer van minimaal 10 liter gebruiken. In de emmer doe je een klein beetje autoshampoo met het liefst koud of anders lauw water. Spoel de auto bij voorkeur met een tuinslang af zodat alle zeepresten weggespoelt worden.

Overigens is het verstandig eerst de auto af te spoelen met water voordat je begint met het wassen met de spons. Zo spoel je namelijk het meeste losse zand al van de auto af en voorkom je onnodige krassen.

 

Velgen reinigen

reinigen velgen autoOver het algemeen zijn de velgen het vuilst. Vooral open sportvelgen worden sneller vuil. Om de velgen schoon te maken kun je een velgenreiniger gebruiken. Een velgenreiniger is een sterke ontvetter welke het vuil losweekt. Voor de velgen kun je wel een eenvoudige spons gebruiken, want vaak kun je deze daarna niet meer voor de lak gebruiken. Om te voorkomen dat het vuil de volgende keer op de velg aankoekt kun je 2 dingen doen. Ten eerste scheelt het je een hoop werk wanneer je regelmatig je velgen schoonmaakt. Op die manier koekt de remstof (zwarte spikkels) minder aan. Ten tweede kun je een waxhoudende autoshampoo gebruiken welke een beschermlaagje op de velg achterlaat. Hierdoor koekt het vuil ook een stuk minder aan.

 

Vogelpoep verwijderen

Vogelpoep verwijder je het makkelijkst door een prop keukenrol goed nat te maken en deze er overheen te leggen. Na een paar minuten is de poep losgeweekt en kun je er weer met een spons overheen.

 

Auto afdrogen zeem

Maak de auto droog met een zeem. Zo voorkom je dat waterdruppels opdrogen en je vlekken krijgt op de lak. Dit geldt ook voor de ruiten.

 

Ruiten reinigen

autoruit schoonmakenDe autoruiten kun je extra reinigen met een ruitenreiniger op basis van alcohol. Dit verdampt namelijk snel. Albert Heijn verkoopt bijvoorbeeld Instanet Alcohol Window spray voor slechts 2,49 Euro. Hiervoor kun je eventueel een schone theedoek gebruiken.

 

 

Insecten verwijderen

insecten verwijderen autoIn de zomer kun je last hebben van aangekoekte insecten. In de handel is een zomer-ruitenwisservloeistof verkrijgbaar welke verse insectensporen goed verwijderd. Echter heeft het geen effect op de motorkap, bumper, en spiegels :). Natuurlijk kun je wel een insectenverwijderaar gebruiken en dit even laten intrekken. Dit scheelt een hoop geboen met de spons. Wat ook goed werkt is prop maken van een sinaasappelnetje of het sap van een citroen. Zo kun je veilig de resten weghalen zonder je lak te beschadigen.

Denk erom, hoe langer je de dode insecten laat zitten, hoe lastiger ze te verwijderen zijn. Bovendien kan dit zelfs de lak aantasten.

 

Op onze site hebben wij ook andere auto was en poets tips waaronder “hoe laat je de auto lekker ruiken” en
auto snel laten glimmen“.

2 gedachten over “7 handige auto was tips”

  1. Velgen zijn vaak erg vies, vooral wanneer het geregend heeft of wanneer het voor een langere periode stoffig en droog is geweest. Ik gebruik ook altijd een waxhoudende shampoo om mijn velgen mee te reinigen. Op deze manier worden ze mooi schoon.

  2. Ik kan bevestigen dat hoe langer je de dode insecten laat zitten, hoe lastiger ze te verwijderen zijn! Mijn man heeft en auto, en hij heeft altijd zo’n probleem. Volgend jaar koop ik mijn eigen auto, en ik zal ervoor zorgen dat ik de dode insecten verwijder zodra ze op de auto verschijnen.

Reacties zijn gesloten.